Obavijesti

News

Komentari 1

Grlić Radman najavio: Tražit ću raspravu o zapadnom Balkanu

Grlić Radman najavio: Tražit ću raspravu o zapadnom Balkanu
1

Spomenuo bih Bosnu i Hercegovinu kojoj i nakon 25 godina od potpisivanja Daytonskog sporazuma treba pomoći kako bi riješila izazove na njezinu europskom putu, rekao je Grlić Radman

VIDEO

Hrvatski šef diplomacije Gordan Grlić Radman najavio je u ponedjeljak u Luxembourgu da će tražiti da šefovi diplomacija zemalja članica EU-a održe sveobuhvatnu raspravu o zapadnom Balkanu na jednom od sljedećih sastanaka.

- Ponovit ću potrebu za sveobuhvatnom raspravom o zapadnom Balkanu na jednom od naših sljedećih sastanaka - izjavio je Grlić Radman po dolasku na sastanak ministara vanjskih poslova zemalja članica EU-a koji su se u ponedjeljak okupili u Luxembourgu.

On je istaknuo da odnosi Srbije i Kosova nisu jedini izazov u toj regiji.

- Spomenuo bih Bosnu i Hercegovinu kojoj i nakon 25 godina od potpisivanja Daytonskog sporazuma treba pomoći kako bi riješila izazove na njezinu europskom putu - rekao je Grlić Radman.

Barnier stigao u Berlin na sastanak s njemačkim vrhom
Barnier stigao u Berlin na sastanak s njemačkim vrhom

Posebni izaslanik EU-a za dijalog između Kosova i Srbije Miroslav Lajčak, koji će u sljedećih nekoliko dana posjetiti obje zemlje, upoznat će ministre s najnovijim razvojem događaja u tom dijalogu.

- Lajčak ima našu punu potporu za svoje napore. Nadam se da će Srbija i Kosovo postići sveobuhvatni sporazum jer status quo nije opcija - rekao je Grlić Radman.

Ministri vanjskih poslova zemalja članica EU-a razgovarat će i o odnosima s Rusijom, o mogućnosti dodatnih sankcija protiv odgovornih za izborne prijevare i nasilje u Bjelorusiji te o sankcijama za odgovorne za trovanje ruskog oporbenog čelnika Alekseja Navaljnog.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca