To je to što me zanima!

Grlić Radman upozorava na unitarizam i separatizam u BiH

Hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova upozorio je da unitaristički i separatistički pristupi u Bosni i Hercegovini dovode do nestabilnosti te da je ključno držati se načela jednakosti konstitutivnih naroda
Vidi originalni članak

“U BiH imamo jačanje unitarizma i separatizma i rast nestabilnosti. Ključ za rješenje je poštivanje načela jednakosti konstitutivnih naroda. Reforma izbornog zakonodavstva je ključno strateško pitanje i tu nam je potreban hitni napredak”, rekao je Gordan Grlić Radman prije početka sastanka ministara vanjskih poslova država članica, na kojem je zapadni Balkan jedna od tema.

ZAŠTITNIK TUĐMANOVOG LIKA I DJELA Da je Josip Broz Tito još živ, Gordan Grlić Radman mogao bi biti i njegov dragi ministar...

Grlić Radman je upozorio da se stanje na zapadnom Balkanu pogoršava i da se povećavaju podjele.

“Politika proširenja ostaje ključ rješenja, treba nam snažan politički pristup i to jedini način da se ide naprijed”, dodao je hrvatski ministar.

Izrazio je zabrinutost zbog razvoja situacije u zemljama zapadnog Balkana, ističući da je nužno sačuvati teritorijalni integritet tih zemalja i demokraciju.

MINISTAR U LUXEMBOURGU Grlić Radman: 'Zabrinuti smo zbog političke situacije u BiH'

“Potezi i izjave koje su odjek iz 1990-tih moraju prestati. Svako miješanje izvana i iznutra nije prihvatljivo”, rekao je Grlić Radman.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare