Kolumne

Komentari 2

Da je Josip Broz Tito još živ, Gordan Grlić Radman mogao bi biti i njegov dragi ministar...

Da je Josip Broz Tito još živ, Gordan Grlić Radman mogao bi biti i njegov dragi ministar...

Svi moraju biti kuš kad se demokratski izabrana osoba izjednačava s državnošću. Jer tako kaže Gordan Grlić Radman, sin oca koji je - poput Franje Tuđmana - u nenarodnom komunističkom režimu gradio karijeru

Može se reći da je Ivo Goldstein još imao sreće.
Zadnjeg koji je javno govorio protiv Franje Tuđmana, onog prosvjednika koji je vikao: “Tuđman zločinac” na otvaranju njegova spomenika u Zagrebu, policija je sprovela u zatvor. Ivo Goldstein zbog svojih stavova o Franji Tuđmanu samo nailazi na otpor Vlade pri imenovanju za veleposlanika.
“To je apsurdno. Kako može netko tko je protiv utemeljitelja Franje Tuđmana predstavljati tu državu”, objavio je ovih dana ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman objašnjavajući zašto Banski dvori odbijaju prijedloge predsjednika Zorana Milanovića za nova veleposlanička imenovanja.
Ministar je objasnio kako ne može prihvatiti njegova tri kandidata “jer nisu diplomacija niti su hrvatska” dodajući kako je “jedan kandidat dok je bio veleposlanik u svojoj sobi držao Titovu sliku ili bistu i pisao protiv prvog hrvatskog predsjednika”.
Mislio je na povjesničara, profesora i bivšeg veleposlanika Ivu Goldsteina.