To je to što me zanima!

'HDZ ne namješta curenje informacija, imamo dosta protivnika - pa i Milanovića'

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u Dnevniku Nove TV je govorio tko bi mogao zasjesti na mjesto ministra  prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine nakon uhićenja Darka Horvata
Vidi originalni članak

Fotelja ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine nakon uhićenja Darka Horvata i dalje je prazna. Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u Dnevniku Nove TV je govorio tko bi mogao zasjesti na to mjesto.

ČETIRI PUTA VEĆI RAČUN Jandroković: 'I Sabor je dobio veći račun za plin, Vlada će sigurno morati intervenirati'

Na pitanje bi li sjedio u Vladi kao ministar da mu je kolega pod istragom, odgovorio je - "Kako mislite? Ovisi o čemu se radi. To je jako generalno."

Komentirao je i Miloševićevo stavljanje mandata na raspolaganje, a idući dani pokazat će hoće li potpredsjednik Vlade politički izdržati.

KRIZA VLASTI Za većinu išli i kod Penave: Ovo su imena HDZ-ovaca koja se spominju za Horvatovu fotelju

- To ćemo vidjeti. Nemam dovoljno informacija osim onoga iz medija. Pratit ćemo na dnevnoj bazi što se događa i donositi odluke u skladu s time. Ne kažem da nije teret, sve je ovo politički teret i za HDZ, Vladu i parlamentarnu većinu. Mi ćemo se s tim teretom nositi na način da poštujemo zakone, držimo se određene razine političke korektnosti i da vodimo računa o presumpciji nevinosti - rekao je.

KRIZA U VLADI TEMA U SABORU Oporba: 'Bez obzira tko će biti novi ministar, sve će ostati isto', Miletić urlao: 'Narode, ti si kriv'

- Neke stvari treba pustiti da teku pa onda donositi odluke. Postoji određeni teret u ovom trenutku. Mi ćemo se na dnevnoj razini konzultirati i donositi odluke vodeći računa da se nalazimo u složenim okolnostima Hrvatska u ovom trenutku mora imati i stabilnu većinu i Vladu - rekao je Jandroković. 

MARIJA SELAK RASPUDIĆ 'Kad vam polumrtvaci Čačić i Hrebak uvjetuju ministra, znači da ste politički na koljenima'

- Premijer nije morao imati nikakvu informaciju, ali smatram da nije bilo uobičajeno da istog tjedna kada se premijer vratio iz Bruxellesa nakon dogovora s Europskom komisijom, da se uhiti jedan ministar. Te da nema adekvatne informacije, a gleda na televiziji novinare koji imaju preciznu sliku što se događa", rekao je Jandroković na komentar da su novinari imali puno više informacija o slučaju nego, primjerice, premijer.

NOVAKOVIĆ: 'Povjerenstvo istražuje činjenice koje se tiču Jandrokovića'

- Ne kažem da je netko radio protiv premijera nego govorim o onome što smatram da nije demokratski ili u skladu za zakonom da neke informacije idu u medije koje ne bi trebale ići. Onaj koji je te informacije dao, doveo nas je sve zajedno u neugodnu situaciju. Mi ne dovodimo u pitanje rad DORH-a. Nije mi u redu da gledam u medijima segmente tih istraga i SMS poruke. Nemam jasnu sliku n i drugi u politici što se zapravo događa - rekao je.

HRVOJE ZEKANOVIĆ: 'Ključna tema je ukrajinska kriza, a tko će biti novi ministar je trivijalno i irelevantno'

Objasnio je i je li premijer bio ponižen kada su njegovi koalicijski partneri odbili prijedlog za zamjenu bivšeg ministra Horvata.

- Nama je iznimno bitno da u ovom teškom trenutku imamo stabilnu parlamentarnu većinu i stabilnu Vladu. Predsjednik Vlade je išao s prijedlogom prema koalicijskim partnerima da netko od njih preuzme to Ministarstvo. Dao je priliku kolegicama i kolegama da netko od njih preuzme taj resor. Činilo se da je to dobar prijedlog i da politički pije vodu. Oni su vrlo jasno poručili da daju potporu premijeru i da očekuju da se u narednim danima naše adekvatno rješenje - dodao je Jandroković. 

NESUĐENI MINISTAR Stjepan Čuraj: 'Nastave li se dalje istrage protiv vladajućih, bit će potrebna rekonstrukcija'

Tvrdi da percepcija nije ključna u politici.

- Nije percepcija ključna nego realne i stvarne stvari. Kada stavim na vagu treba li se igrati s političkom stabilnošću ili biti ustrajan i stisnuti zube - ja biram ovo drugo - objasnio je.

Kaže da bi se politika trebala napustiti onda kada se podigne optužni prijedlog.

- Kada se digne optužni prijedlog to je zaista visoka razina i čovjek je u teškoj situaciji. Veliki je to teret, mi ćemo o tome razgovarati - i premijer sa članovima Vlade i donosti će se odluke.. - kazao je.

ZVAO ZA FRENDA Tko je čovjek zbog kojeg je urgirao Jandroković? 'Ovršili su me i izbacili. Ja sam oštećen'

Jandroković ne misli da netko iz HDZ-a namješta curenje informacija, istrage, afere.

- Ne mislim, s obzirom na to da imamo veliki broj protivnika izvan HDZ-a - od oporbe, može se slobodno kazati i predsjednika Republike, puno je zainteresiranih - rekao je.

OPORBA SLOŽNA 'Razloga za pad Vlade je puno. Od ekonomske inflacije jedino je gora inflacija njihovih afera'

Istaknuo je kako sebe u ljeto 2024. godine vidi na moru, a ne kao presdjednika Vlade.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • jozicalen9 23.02.2022.

    Pa zašto ne bi Njonjo mogao biti ministar graditeljstva? ima on završenu osnovnu školu i neku srednju, a tu više i ne treba, jer Horvat je bio JNA kaplar.

  • 23.02.2022.

    Znakovito je to , kradeze ne zna što mu rade ministri ali želi znati što radi USKOK i poskok . Zašto , zašto , pitam se ja .

  • 23.02.2022.

    Kada će ljudi shvatiti da je njima jedini cilj ostati na vlasti? Koliko još treba godina, afera, muljanja, krađi……..

Komentiraj...
Vidi sve komentare