Obavijesti

News

Komentari 8

'Ključna tema je ukrajinska kriza, a tko će biti novi ministar je trivijalno i irelevantno'

'Ključna tema je ukrajinska kriza, a tko će biti novi ministar je trivijalno i irelevantno'

Zastupniku Hrvoju Zekanoviću svejedno je hoće li ministar graditeljstva u trenutku obnove biti Čuraj, Horvat ili netko treći. Svijet pogađa najveća sigurnosna kriza, na istoku Europe je drama i, kaže, to treba biti u fokusu

VIDEO

Nisam niti ću biti dio lijevo-liberalne ekipe okupljene oko Možemosta i SDP-a. To nije moja priča. Ne razmišljam o podršci vladajućima, ali itekako imam čvrst stav o tim tzv. progresivcima, a zapravo nazadnjacima iz Možemosta i SDP-a i s njima neću nikada surađivati. Dapače, trudit ću se da nikada ne dođu na vlast, poručio je nezavisni zastupnik Hrvoje Zekanović upitan je li ga netko iz vladajuće većine kontaktirao oko podrške novom ministru graditeljstva.

Ukoliko u petak na dnevnom redu bude glasanje o nasljedniku Darka Horvata, koji će, kako je iz Vlade najavljeno, biti iz redova HDZ-a, novinare je zanimalo hoće li glasati za njega.

Terešak potvrdio: Horvat će šest mjeseci koristiti povlasticu pa se vratiti u Sabor kao zastupnik
Terešak potvrdio: Horvat će šest mjeseci koristiti povlasticu pa se vratiti u Sabor kao zastupnik

- Nisam razmišljao o tome, a vjerojatno neću niti biti na glasanju jer imam obveze s izbornom bazom - rekao je. 

Novinari su ga upitali i kako bi glasao da je premijeru Andreju Plenkoviću na koaliciji prošao prijedlog da novi ministar bude predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj.

- Kažem, u petak neću ni biti tu na glasanju pa ne znam što bi bilo kad bi bilo. Ali ponovit ću, ja sam u oporbi, iako moram naglasiti da su moji politički protivnici razlog zašto sam ušao u politiku, odnosno skidanje s vlasti Zorana Milanovića i njegova SDP-a. Uspjeli smo u tome i sad mi je glavni cilj da ekipa iz Možemosta i SDP-a nikad ne dođe na vlast - istaknuo je i ponovio kako nije dio vladajuće većine. 

Oporba uputila dva zahtjeva za raspuštanjem Sabora: 'HDZ-u treba zabraniti djelovanje'
Oporba uputila dva zahtjeva za raspuštanjem Sabora: 'HDZ-u treba zabraniti djelovanje'

Grmoja: 'Zeko, žetončina', Zekanović: 'Grmoja išao po lijek za konje pa će ga dijeliti po Metkoviću'

U tom trenutku je prošao Mostov Nikola Grmoja i zaderao se "Zeko, žetončina."

- Grmoja je išao po lijek za konje pa će ga dijeliti po Metkoviću - uzvratio je Zekanović na to novinarima referirajući se na zalaganje Mosta za lijek Ivermektin. 

Na pitanje postoji li nemoralna ponuda na koju bi pristao za podršku Plenkoviću, Zekanović poručuje da bi podržao i ekipu iz Možemosta, kako naziva Možemo i Most, i SDP-a Zakon o zaštiti života.

- Kada bi bilo tko, pa čak i Možemost ili SDP, Grbin, Ahmetovićka, donijeli Zakon o zaštiti života koji će nešto malo više čuvati život nego što je ovaj trenutni i ako bi bio uvjet da više nikad ne uđem u Sabor, više nikad ne bih ušao u Sabor. Hrelja je dobro napravio, podržao je vladajuću većinu i za svoju ciljanu skupinu dobio nekakav benefit. Ja trenutno nisam razgovarao s vladajućom većinom, ali njima niti ne treba još jedna ruka - kaže i naglašava kako se njegov status u Saboru, kao niti svjetonazor, nije promijenio.

Završio koalicijski sastanak: HSLS, doznajemo, ne prihvaća Čuraja, novo ime bit će iz HDZ-a
Završio koalicijski sastanak: HSLS, doznajemo, ne prihvaća Čuraja, novo ime bit će iz HDZ-a

'Tko će biti ministar, trivijalno je i irelevantno'

Upitan treba li Vladi rekonstrukcija, Zekanović kaže kako bi ona u ovom trenutku dobro došla, ali da ne zna koga bi zamijenio i stavio kao osvježenje. Ali sve su to, kaže, trivijalne teme.

- Ne želim biti ničiji odvjetnik, ali trenutno imamo iznimno važnu temu za čitavu Europu i čitav svijet, a to je ukrajinska kriza. Ja bih volio da i vi mediji malo više tu temu stavite u prvi plan i da potaknete vladajuće da na dnevni red stave Rezoluciju o Ukrajini, koju sam ja predložio, i da ne budemo sramežljivi i gledamo kako će Putin zgaziti Ukrajinu. Ne govorim o slanju hrvatske vojske nego o političkom stavu koji treba donijeti Sabor. To je ključna tema, a hoće li biti ministar Čuraj, Horvat ili netko treći, to je stvarno trivijalno i irelevantno - poručuje ovaj zastupnik.

Bačić: U petak bi u Saboru trebali izglasati novog ministra
Bačić: U petak bi u Saboru trebali izglasati novog ministra

Na pitanje kako to misli da je trivijalno tko će preuzeti trenutno najvažniji resor dok građani čekaju da se poslijepotresna obnova konačno pokrene, Zekanović smatra da to jest trivijalno u trenutku kada svijet potresa najveća sigurnosna kriza. 

- Mi ovdje govorimo o izboru jednog ministra kao da je smak svijeta i po meni je to trivijalno. Imamo puno, puno važnijih tema koje moraju biti u fokusu nego što je izbor jednog ministra, koji će ovaj tjedan biti izabran sto posto. Tu nema nikakve drame, Andrej Plenković ima dovoljno ruku i novi ministar će biti izabran. A drama je na istoku Europe - poručuje.

Upitan što da njemu ponude da bude ministar, Zekanović kroz smijeh kaže da bi prihvatio. 

- Šalim se. Nisam o tome razmišljao niti je to na stolu. Bih li volio ići na Mars? Vjerojatno bih - rekao je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.