To je to što me zanima!

HDZ-ov ravnatelj Agencije usput uhljebio tri HDZ-ovca iz kvarta

Ivan Madunić vodi državnu agenciju koja pomaže radnicima kada tvrtka ode u stečaj, ali i HDZ Stenjevac. U njegovu mandatu je zaposleno troje istaknutih HDZ-ovaca Stenjevec: Sve je po propisima, trebalo nam je ljudi
Vidi originalni članak

Niti jedan radnik ne bi poželio ovisiti o državnoj Agenciji za osiguranje radničkih tražbina (AORT). To znači da mu je tvrtka u stečaju ili je blokirana. Ipak, ako do toga dođe, AORT osigurava tri minimalne plaće, dio otpremnine, naknade za bolovanje... Ukratko novac, za premošćivanje najtežih trenutaka.

Agenciju već petu godinu HDZ-ov ekonomist Ivan Madunić. Ali Madunić je i iznimno aktivan u stranci. Prije tri mjeseca uspio je na unutarstranačkim izborima biti izabran i za predsjednika HDZ-a zagrebačke četvrti Stenjevec koja ima približno isto stanovnika kao i Karlovac.

I prije je bio aktivan, organizirao skupove, sudjelovao u kampanjama, ali sada je i formalno na čelu stranačke organizacije četvrti. Otkako je došao u sredinom 2016. godine na čelo AORT-a na plaću od 15-ak tisuća kuna, posao su u njoj našli i drugi HDZ-ovci iz Stenjevca.

Uzvratili ljubav na izborima

- On je dao posao njima u Agenciji, a onda su ga oni svesrdno podržali da bude izabran za predsjednika HDZ-a Stenjevec. On im je sad i stranački šef i šef na poslu, pa ruka ruku mije. Takva uhljebljivanja su izazvala nezadovoljstvo i u stranci i Agenciji - kaže nam pak jedan HDZ-ovac.

Nakon Madunića, prvi je zaposlen Vlado Kovačević koji je u trenutku zaposlenja u AORT-u bio predsjednik temeljene organizacije HDZ-a Špansko sjever.

On ima i najvišu funkciju, rukovodi Službom ekonomsko-financijskih poslova i računovodstva. Službeno je zaposlen kao viši stručni savjetnik.Kovačevića i Madunića se može vidjeti na fotografijama sa stranačkih druženja.

Sljedeća je početkom 2017. godine zaposlena Franciska Palić koja je i predsjednica Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” u četvrti Stenjevec. Madunić se na svom Facebook profilu zahvaljivao Zajednici žena na podršci na izborima.

'ŽENE PUNO PRIČAJU' Treba li HDZ-ovac Vukelić odgovarati zbog seksističke izjave u emisiji Otvoreno?

Treća je zaposlena Marija Bilić, predsjednica temeljne organizacije Matija Gubec/Donja Kustošija. Sad već pogađate, u četvrti Stenjevec.

'Trebali su odgovarajući kadrovi' 

I nevezano za ovo troje, u proljeće 2019. je u Agenciji našao posao i Domagoj Belak.

On nije HDZ-ovac, ali je u stenjevačkom mjesnom odboru Špansko jug kao vijećnik podržao većinu koju čine HDZ i stranka Milana Bandića. Izabran je kao HNS-ovac, ali je napustio stranku.

Prema koeficijentima koje su nam poslali iz AORT-a, plaće nisu bajne za ove zaposlenike, ali su sigurne. Agencija inače ima tek 18 zaposlenika. Jesu li ova zapošljavanja slučajna ili im se pogodovalo?

RASIZAM I BUNT 'Dotepenci' Mirele Holy urbani je rasizam. Odbijanje služenja HDZ-ovaca u kafiću u Rijeci nije

- Odbacujemo sve navode i spekulacije koje navodite u upitu oko pogodovanja pri zapošljavanju. Svi natječaji za zapošljavanje kao i poslovni procesi u Agenciji provode se u skladu sa zakonskim propisima i internim aktima. Natječaji se provode prema poslovnim potrebama, a kandidati su odabrani nakon provedenog selekcijskog postupka. Za svako navedeno radno mjesto provedeno je testiranje znanja i usmeni intervju s kandidatima - odgovorio nam je pisano ravnatelj Madunić.

Naveo je i da je Agenciji od 2015. proširena djelatnost na osiguranje radničkih tražbina i za tvrtke u blokadi, te je otišlo šestero zaposlenih.

- Kako je obim posla rastao, a broj zaposlenih se smanjivao, zaključeno je da dio upražnjenih radnih mjesta treba popuniti odgovarajućim kadrom - zaključuje.

Idi na 24sata

Komentari 141

  • cubic1 19.02.2021.

    Svo zlo počimlje i završava s domoljubima

  • NikolaTesla 19.02.2021.

    Provedeno je testiranje znanja sa jednim pitanjem : Kako se zoveš. Bilo je kandidata koji su i sa time imali problema, kaže frend. ;)

  • 19.02.2021.

    i nikom ništa to i on zna pa što nebi.. a Tito im nepaše.. ubojica.. a ovi

Komentiraj...
Vidi sve komentare