To je to što me zanima!

Hoće li se ukrajinski vojnici obučavati u Hrvatskoj? 'Vlada očajno komunicira s javnosti!'

Ministar Banožić kaže kako mogu obje opcije - obuka negdje drugdje u EU i u Hrvatskoj. Grlić Radman, pak, tvrdi kako obuke u Hrvatskoj biti neće. Šef Odbora za obranu Franko Vidović zato kritizira Vladu
Vidi originalni članak

Većina klubova u Hrvatskom Saboru izjasnila se da se protivi obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj. Zbog toga je i predsjednik Milanović danas opleo po ministru vanjskih poslova Gordanu Grliću Radmanu te poručio kako neće za to dati svoju suglasnost.

MILANOVIĆ SE PROTIVI Grlić Radman u Bruxellesu: Hrvatska treba sudjelovati u misiji obuke ukrajinskih vojnika

- Ono što Hrvatska može ponuditi to će ponuditi. Je li to i obuka ukrajinskih vojnika na našem teritoriju? Ne, ne, to će biti na teritoriju nekih drugih zemalja članica koje su se ponudile. Međutim, to se još razmatra, gdje će to biti - rekao je za RTL Grlić Radman koji je jučer bio u Bruxellesu na usvajanju odobrenja za početak misije obuke.

NOVA MISIJA Banožić uvjeren u potporu Sabora za obuku ukrajinskih vojnika: 'Dva su scenarija'

Ministar obrane Mario Banožić, pak, tvrdi kako su podržali da se obuka održava i u Hrvatskoj i na nekom drugom teritoriju EU.

- To je priča koja je već 15-ak dana u javnosti. Vlada cijelu ovu priču očajno komunicira, ali ne samo prema javnosti već i prema predsjedniku Republike - smatra šef saborskog Odbora za obranu Franko Vidović, prenosi RTL.

PLENKOVIĆ O UKRAJINSKIM VOJNICIMA: 'Dva su oblika sudjelovanja u obuci. Odlučit će Sabor pa ćemo onda vidjeti tko gdje stoji'

- Oni se su na sebe preuzeli cijelu odgovornost. Vidimo da se nisu ni dva ministra koja su bili na razgovorima u Bruxsellesu mogla dogovoriti. Mi očekujemo da nam se pojasni prije bilo kakve odluke - što mi tu radimo, koja je naša uloga, koji su ciljevi i što Hrvatska od toga dobiva - istaknuo je Vidović.

- Prvo neka naša dva ministra sve razjasne između sebe pa neka to predstava premijeru pa neka premijer to predstavi javnosti, a onda i u nekom trenutku Saboru - rekao je Vidović.

Vidović dodaje kako na ovaj način u Europi šaljemo poruku da naši ministri ne poštuju Ustav.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • ❤Stellar Monkey❤ 15.11.2022.

    Jesmo li mi država, imamo li mi svoje "ja", da li nam je hrvatski interes na prvome mjestu, ili smo beskičmenjaci i potrčkala tamo nekih vanjskih centara moći? Vidović je u pravu, što Hrvatska ima od toga? Da preziciram, što hrvatski građani imaju od toga? Vlada bi trebala biti dužna i obvezna hrvatskim građanima objasniti svaku odluku za koju ili protiv koje glasuje u Bruxellesu. Hrvatsku ne čini Plenković i HDZ, već građani RH.

  • amfiteater 15.11.2022.

    Oni ne odlucuju.oni izvrsavaju naredbu.tako je to kad si u nekom savezu.

  • Luna777 15.11.2022.

    Neka ovu odluku o obučavanju Ukrajinaca izglasa Sabor, ali dvotrećinskom većinom, jer ovo je ipak važno sigurnosno pitanje za Hrvatsku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare