To je to što me zanima!

Hrvatski članovi Pink Pantera osuđeni zbog krađe dragulja

Sudac nije imao milosti: U skraćenom postupku Tomić je osuđen na 5 godina i 4 mjeseca zatvora, a Mladenović na šest godina, dok su sporazumi o priznanju krivnje ostaloj trojci odbijeni
Vidi originalni članak

Vinko Tomić (61), državljanin Hrvatske i BiH, Želimir Grbavec (49) i Zvonko Grgić (44), pripadnici poznate bande Pink Panther, su 20. prosinca prošle godine izručeni Italiji. Oni su bili osumnjičeni da su 3. siječnja prošle godine izveli spektakularnu krađu dijamanata i nakita vijednih sedam milijuna eura iz kolekcije katarskog šeika Hamada bin Abdullaha al-Tanija u Duždevoj palači u Veneciji.

Cijela je priča sada dobila svoj epilog. Jutarnji list piše da, iako je državni tužitelj za Tomića, kojeg je prokazao kao mozak bande, te njegovu desnu ruku Dragana Mladenovića (55) tražio po tri i pol godine zatvora, dok se s preostalom trojicom Grgićem, Vladimirom Đurkinom (48) i Grbavcem sporazumno nagodio na nešto više od dvije godine robije, venecijanski sudac Enrico Ciampaglia prema optuženima nije imao milosti.

OPERACIJA 'MOST UZDAHA' Banda Pink Panther: Trojicu Hrvata izručili su Talijanima

U skraćenom postupku Tomić je osuđen na 5 godina i 4 mjeseca zatvora, a Mladenović na šest godina, dok su sporazumi o priznanju krivnje ostaloj trojci odbijeni jer ih sudac smatra neadekvatnima u odnosu na počinjenu štetu. 

Osiguravajuća kuća traži od njih i 7,000.000 eura koje je isplatila vlasnicima dragulja.     

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Anarhosindikalist 30.09.2019.

    Copy cats..

  • Fahri Musliu Junior 30.09.2019.

    Možda jesu državljani hrvatske ali to hrvati nisu. Da su kojim slučajem osvojili koju sportsku medalju odmah bi se srpski botovi več javljali sa komentarima kako su to srbi, hehehehe

  • jo2hn8ny 30.09.2019.

    U današnje vrijeme baš svatko se želi zvati HRVATOM.

Komentiraj...
Vidi sve komentare