Obavijesti

News

Komentari 13

Hrvatski članovi Pink Pantera osuđeni zbog krađe dragulja

Hrvatski članovi Pink Pantera osuđeni zbog krađe dragulja
1

Sudac nije imao milosti: U skraćenom postupku Tomić je osuđen na 5 godina i 4 mjeseca zatvora, a Mladenović na šest godina, dok su sporazumi o priznanju krivnje ostaloj trojci odbijeni

Vinko Tomić (61), državljanin Hrvatske i BiH, Želimir Grbavec (49) i Zvonko Grgić (44), pripadnici poznate bande Pink Panther, su 20. prosinca prošle godine izručeni Italiji. Oni su bili osumnjičeni da su 3. siječnja prošle godine izveli spektakularnu krađu dijamanata i nakita vijednih sedam milijuna eura iz kolekcije katarskog šeika Hamada bin Abdullaha al-Tanija u Duždevoj palači u Veneciji.

Cijela je priča sada dobila svoj epilog. Jutarnji list piše da, iako je državni tužitelj za Tomića, kojeg je prokazao kao mozak bande, te njegovu desnu ruku Dragana Mladenovića (55) tražio po tri i pol godine zatvora, dok se s preostalom trojicom Grgićem, Vladimirom Đurkinom (48) i Grbavcem sporazumno nagodio na nešto više od dvije godine robije, venecijanski sudac Enrico Ciampaglia prema optuženima nije imao milosti.

Banda Pink Panther: Trojicu Hrvata izručili su Talijanima
Banda Pink Panther: Trojicu Hrvata izručili su Talijanima

U skraćenom postupku Tomić je osuđen na 5 godina i 4 mjeseca zatvora, a Mladenović na šest godina, dok su sporazumi o priznanju krivnje ostaloj trojci odbijeni jer ih sudac smatra neadekvatnima u odnosu na počinjenu štetu. 

Osiguravajuća kuća traži od njih i 7,000.000 eura koje je isplatila vlasnicima dragulja.