Obavijesti

News

Komentari 15

Banda Pink Panther: Trojicu Hrvata izručili su Talijanima

Banda Pink Panther: Trojicu Hrvata izručili su Talijanima
1

Italija: Podsjetimo, policija je ranije u koordiniranoj akciji temeljem talijanskog europskog uhidbenog naloga privela Hrvate i državljane Srbije koje povezuje s pljačkom u Duždevoj palači

VIDEO

Vinko Tomić (60), državljanin Hrvatske i BiH, Želimir Grbavec (48) i Zvonko Grgić (43), pripadnici poznate bande Pink Panther, su 20. prosinca izručeni Italiji.

Podsjetimo, oni su osumnjičeni da su 3. siječnja ove godine izveli spektakularnu krađu dijamanata i nakita iz kolekcije katarskog šeika Hamada bin Abdullaha al-Tanija u Duždevoj palači u Veneciji.

Trojica su bili u Remetincu, a onda su pod jakim mjerama osiguranja ukrcani u talijanski zrakoplov te su ih prevezli u Veneciju.

Trojica su u zatvoru Santa Maria Maggiore proveli i božićne blagdane, a uskoro bi im se trebao pridružiti i Vladimir Đurkin (48) dok se preostala dvojica Dragan Mladenović i Goran Perović nalaze u zatvoru u Srbiji, a u toj zemlji europski uhidbeni nalog ne vrijedi.

Podsjetimo, policija je ranije u koordiniranoj akciji temeljem talijanskog europskog uhidbenog naloga privela Hrvate i državljane Srbije koje povezuje s pljačkom u Duždevoj palači. Inače, Vinko Tomić je osoba koja se u međunarodnim policijskim krugovima pod nekoliko različitih identiteta povezuju s brojnim spektakularnim pljačkama diljem svijeta. Riječ je o pljačkama u Londonu, Las Vegasu, Hong Kongu, Honolulu, Švicarskoj, Monaku od kojih je svaka teška po nekoliko milijuna dolara. Osim Italije, Tomića je tražila i Švicarska, također zbog krađe nakita vrijednog 8 milijuna švicarskih franaka, u ožujku 2011. u Baselu, s izložbe 'Baselworld 2011.'

Ukrali šeikov nakit koji vrijedi milijune: Uhitili četvero Hrvata
Ukrali šeikov nakit koji vrijedi milijune: Uhitili četvero Hrvata

- Moje su selo napali 1992. i potpuno ga uništili. Cijela mi je obitelj preko noći ostala na cesti. Jedina mi je nada bila da odem iz zemlje i učinim sve da pomognem obitelji da preživi - pisao je tako Vinko Tomić još 1995. godine sucu na Havajima pred kojim je odgovarao za pljačku satova vrijednih više od milijun dolara. Tada se predstavljao kao Vinko Osmakčić, a uvid u taj spis otkriva detalje o njegovu životu.

Snimka pljačke: Hrvati ukrali nakit vrijedan tri milijuna eura
Snimka pljačke: Hrvati ukrali nakit vrijedan tri milijuna eura

Borio se u ratu u BiH, dok su mu majka i brat prebjegli u Hrvatsku. Tomić je ranjen, nakon čega odlazi u Zagreb, a potom u Njemačku gdje ne može naći posao. A onda je posao našao njega - počeo se baviti kriminalom i time uzdržavati obitelj, piše Večernji list. Štoviše, tim novcem je obnovio kuću u BiH i uzdržavao brata na studiju u Zagrebu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca