To je to što me zanima!

HV šalje vojnike u Kokoriće

S generalom Turkaljom obišli smo i poplavljeno područje Kokorića te je procijenjeno da bi 15 pripadnika Hrvatske vojske moglo doći u sljedeći petak na sanaciju prve faze, rekao je načelnik vrgorskog Stožera
Vidi originalni članak

Na sanaciji poplavljenog područja Kokorića bit će angažirano 15 pripadnika Hrvatske vojske iz vojarne u Pločama, dogovoreno je u utorak na sastanku zapovjednika Zapovjednog operativnog središta Glavnog stožera OS RH brigadnoga generala Ivana Turkalja s dužnosnicima Vrgorca.

VODOSTAJ U OPADANJU Voda se povukla za 1,15 metara!

- S generalom Turkaljom obišli smo i poplavljeno područje Kokorića te je procijenjeno da bi 15 pripadnika Hrvatske vojske moglo doći u sljedeći petak na sanaciju prve faze, to jest jednog dijela poplavljenog područja, ako se do tada voda s tog područja povuče u dovoljnoj mjeri - rekao je za Hinu načelnik vrgorskog Stožera civilne zaštite Mile Herceg.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Po njegovim riječima, daljnji angažman Hrvatske vojske na saniranju poplavljenog područja Kokorića ovisit će o povlačenju vode.

KOKORIĆI POD VODOM Pet godina će graditi tunel koji bi spriječio ove poplave, a o njemu ovisi 4.000 stanovnika

- Također smo se dogovorili da se pripadnici Hrvatske vojske nakon novogodišnjih praznika angažiraju na probijanju oko 200 metara alternativnog puta za prolaz automobila žiteljima 14 kuća u sjeveroistočnom dijelu Kokorića - rekao je Herceg.

Sada se voda s poplavljenog područja povlači u prosjeku tri centimetra na sat, te je dosad vodostaj na poplavljenom području smanjen za 115 centimetra u odnosu prema maksimalnom koji je bio dostignut tijekom poplave, izvijestio je načelnik Stožera civilne zaštite.

KOKORIĆI SE BORE S VODOM Emotivni Pranić nahvalio sve službe: 'Neumorni. Ništa im nije teško. Došli su iz svih krajeva'

Dodao je kako meteorolozi na vrgoračkom području za početak sljedećeg tjedna najavljuju nove kišne oborine koje bi mogle usporiti snižavanje vodostaja i sanaciju poplavljenog područja.

- O intenzitetu tih novih padalina ovisit će ritam povlačenja vode i sanacijski radovi, tako da trenutačno ne možemo pouzdano procjenjivati kad bi se voda s poplavljenoga vrgoračkog područja mogla u cijelosti povući - rekao je Herceg.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • NikolaTesla 15.12.2020.

    Daj više javno priznaj koja faca ima tamo svoje interese, jer ovo je prešlo sve granice, em nekakvi tuneli, 100 HGSSovaca čuva 8 i pol stanovnika i 4 potopljene kuće. U selu sa 12 kuća. A sad i vojska stiže, umjesto da radi svoj osnovni posao : čuva državu. Od UNUTARNJEG neprijatelja posebno. Ako neznaju koji je : nek otvore novine.

  • Usora1 15.12.2020.

    15 vojnika ?

  • Senilio, The Predsjednik 15.12.2020.

    Pametno. U Kokorićima su viđeni ilegalni imigranti koji neovlašteno prelaze državnu granicu 🤡

Komentiraj...
Vidi sve komentare