To je to što me zanima!

I Lovre ima video: Prijava zbog snimke na kojoj mlati druge...

Policija istražuje Lovru Jurića (19), žrtvu brutalnog premlaćivanja u Kaštelima, koji je prije incidenta, pokazuje videosnimka, također tukao druge
Vidi originalni članak

Teška, grozna obiteljska i životna situacija u kojoj se zatekao Lovre, kao i njegov status žrtve u napadu dvojice nasilnika ovog ljeta, potaknuli su mnoge na humanu reakciju, čin nesebičnosti poduzeli su mnogi, no isto tako cijeli je slučaj stavio 19-godišnjaka pod svjetlo javnosti...

Pogledajte video: Lovre s tatom živi u trošnoj kući

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na novim snimkama Lovre nije žrtva

Pa se tako, nedugo nakon što se društvenim mrežama počeo širiti videozapis napada na Lovru, istim putem mogao vidjeti drugi, odnosno treći video. U kojem 19-godišnjak nije žrtva.

DOBILI ZABRANU PRISTUPA ŽRTVI Nasilnici iz Kaštela pušteni na slobodu: 'Policija je ocu javila da Lovre par dana malo pripazi'

Dapače, na Instagramu je Lovre imao i nekoliko fotografija koje izravno impliciraju konzumiranje opojnih droga, od džointa do “bijelog”, no te fotografije ubrzo nakon napada u Kaštelima skinuo je s profila.

A videozapisi su postali viralni, istina u mnogo manjem obujmu od snimke na kojoj su ga doslovno cipelarila dva mladića tražeći novac. U prvom videu vidi se Lovre u tučnjavi, zapravo nekakvom hrvanju s očigledno mnogo mlađim protivnikom, gotovo dječakom, dok ih nekolicina (vršnjaka?) sa strane potiče na sukob.

Svakako je ovaj obračun znatno manje nasilan, brutalan, od onog u kojem su Lovru dvojica mlatila nogama i šakama, ali i dalje šokira. Drugi je snimak mladića koji “povlači crte bijelog” sa stola u nekakvom kafiću naizgled. No u ovom drugom slučaju ne može se potvrditi što je “ušmrkano”, droga, lijekovi ili nešto treće.

Kako su komentirali dobro informirani izvori, oba videa s Lovrom u glavnoj ulozi mogu biti motiv za napad ispred crkve u Kaštelima u kolovozu. Uzročnu povezanost u policiji nisu ispitivali, no potvrdili su nam kako su i oni informirani o videu tučnjave te kako su istragu slučaja – dovršili!

- Postupili smo nakon saznanja o videozapisu sukoba te smo nakon provedenoga kriminalističkog istraživanja podnijeli optužne prijedloge protiv 19-godišnjaka te maloljetnika po čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira - potvrdio nam je Jerko Kurevija iz splitske PU.

NASILJE U KAŠTELIMA Huligani koji su mu pretukli sina hodaju slobodno. Otac: 'Ne bojim ih se, ali brinem za Lovru'

U spomenutom članku stoji: “tko se na javnome mjestu tuče, svađa, viče ili na drugi način remeti javni red i mir, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 200 DEM ili kaznom zatvora do 30 dana”.

Tučnjava zbog koje je prijavljen Lovre Jurić bila je sredinom svibnja, također u Kaštelima, utvrdili su istražitelji, a okolnosti druge snimke nisu mogli provjeriti. Što je točno konzumirao Lovre, ostaje za pretpostaviti.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • xnet0822 13.10.2020.

    Pustite tog jadnika na miru, kaj ste se okomili na njega ?

  • 12.10.2020.

    kakav je to "tečaj" 30 dana zatvora= 200-800 kn, uvedite ga i za političare

  • taran2la 12.10.2020.

    Da li je nas sabor toliko zaposlen da ne moze promjeniti DEM u neku postojecu valutu,ali ne kune,jer ce i one u povijest uskoro,pa odmah u eure da piskarala ne trose uzalud tone papira

Komentiraj...
Vidi sve komentare