Obavijesti

News

Komentari 109

Nasilnici iz Kaštela pušteni na slobodu: 'Policija je ocu javila da Lovre par dana malo pripazi'

Nasilnici iz Kaštela pušteni na slobodu:  'Policija je ocu javila da Lovre par dana malo pripazi'

Žrtva nasilja, 19-godišnji Lovre, teško je primio ovu vijest iako je njihov izlazak na slobodu očekivan. Dobili su zabranu pristupa i određeno im je obavezno javljanje u policiju dva puta mjesečno...

VIDEO

Dvojica nasilnika sa snimke maltretiranja, ponižavanja i fizičkog nasilja u dvorištu crkve u Kaštel Štafiliću, danas su pušteni iz istražnog zatvora. Potvrdio nam je to i odvjetnik Vinko Ljubičić, koji zastupa jednog od njih, 19-godišnjeg Bruna K.. Rekao nam je kako su njegov klijent, kao i drugi mladić sa snimke, 17-godišnjak, dobili zabranu pristupa žrtvi na 50 metara. Također, određeno im je obavezno javljanje u policiju dva puta mjesečno. 

Pokretanje videa...

Pretučen mladić 01:44

Kako doznajemo, 19-godišnji Lovre, žrtva nasilja, teško je primio ovu vijest iako je njihov izlazak na slobodu očekivan. 

- Lovrin otac Boško jutros je dobio poziv od policije u kojem su ga obavijestili da su dvojica mladića pušteni. Savjetovali su ga da kaže sinu da se idućih dana malo pripazi i da ne izlazi van bez pratnje, bez obzira što su im određene mjere zabrane pristupa. Čim je saznao da su pušteni, Lovre se sklonio iz kuće. Malo je reći da se prepao – kaže nam Žaneta Penga, žena koja je zajedno sa veteranima Domovinskog rata, Željkom Kovačevićem Kovom i brojnim ljudima velikog srca, odlučila pomoći Lovri i njegovom ocu Bošku da stanu na noge, da dobiju struju i toplu vodu te da im se konačno sredi stan u kojem žive. 

Počela akcija za uređenje kuće pretučenog mladića iz Kaštela
Počela akcija za uređenje kuće pretučenog mladića iz Kaštela

Podsjetimo, snimka nasilja prema Lovri, nastala je 22. kolovoza, a društvene mreže preplavila je tjedan dana poslije. I šokirala javnost.

Na snimci se vide petorica mladića koja su okružila Lovru, a uhićeni dvojac prednjačio je u ponižavanju mladića. Tražili su od njega da im donese dvije tisuće kuna. Kako nam je i sam Lovre ispričao, riječ je o dugu od 200 kuna koji je deseterostruko narastao.

- Kad je bila Gospa Sinjska, triba sam ići s njima u Sinj. Triba’ sam otić’ u matere na posal, pošto je taj dan tribala primit’ plaću, da mi da 200 kuna, da imamo za gorivo, hranu i piće. Međutim, materi nije došla plaća. Oni su mi rekli da ne tribam vraćat’ ništa. Onda sam ja reka’: ‘Ajde ići ću s vama’. Kasnije su mi nabili kamate na to – ispričao nam je Lovre koji je više puta bio žrtva manipulacije i nasilja u Štafiliću. I svaki puta bi ga snimali da bi se mogli rugati s njim. 

Lovre iz Kaštela, žrtva nasilja, dobit će svoju sobu, otac Boško presretan: 'Želim okupiti djecu'
Lovre iz Kaštela, žrtva nasilja, dobit će svoju sobu, otac Boško presretan: 'Želim okupiti djecu'

Nakon što je dvojac uhićen zbog nasilja, odvedeni su pred suca istrage gdje se jedan od njih, 19-godišnji Bruno K., i rasplakao. 

- Moj klijent je priznao djelo koje mu se stavlja na teret. Svjestan je gluposti koju je napravio – kazao nam je tada Vinko Ljubičić, odvjetnik Bruna K.. Obitelji se ispričao i otac navedenog 19-godišnjaka što je oca Boška duboko dirnulo. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 109
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava