Obavijesti

News

Komentari 3

I Lovre ima video: Prijava zbog snimke na kojoj mlati druge...

I Lovre ima video: Prijava zbog snimke na kojoj mlati druge...

Policija istražuje Lovru Jurića (19), žrtvu brutalnog premlaćivanja u Kaštelima, koji je prije incidenta, pokazuje videosnimka, također tukao druge

VIDEO

Teška, grozna obiteljska i životna situacija u kojoj se zatekao Lovre, kao i njegov status žrtve u napadu dvojice nasilnika ovog ljeta, potaknuli su mnoge na humanu reakciju, čin nesebičnosti poduzeli su mnogi, no isto tako cijeli je slučaj stavio 19-godišnjaka pod svjetlo javnosti...

Pogledajte video: Lovre s tatom živi u trošnoj kući

Pokretanje videa...

Pretučen mladić 01:44

Na novim snimkama Lovre nije žrtva

Pa se tako, nedugo nakon što se društvenim mrežama počeo širiti videozapis napada na Lovru, istim putem mogao vidjeti drugi, odnosno treći video. U kojem 19-godišnjak nije žrtva.

Nasilnici iz Kaštela pušteni na slobodu: 'Policija je ocu javila da Lovre par dana malo pripazi'
Nasilnici iz Kaštela pušteni na slobodu:  'Policija je ocu javila da Lovre par dana malo pripazi'

Dapače, na Instagramu je Lovre imao i nekoliko fotografija koje izravno impliciraju konzumiranje opojnih droga, od džointa do “bijelog”, no te fotografije ubrzo nakon napada u Kaštelima skinuo je s profila.

A videozapisi su postali viralni, istina u mnogo manjem obujmu od snimke na kojoj su ga doslovno cipelarila dva mladića tražeći novac. U prvom videu vidi se Lovre u tučnjavi, zapravo nekakvom hrvanju s očigledno mnogo mlađim protivnikom, gotovo dječakom, dok ih nekolicina (vršnjaka?) sa strane potiče na sukob.

Svakako je ovaj obračun znatno manje nasilan, brutalan, od onog u kojem su Lovru dvojica mlatila nogama i šakama, ali i dalje šokira. Drugi je snimak mladića koji “povlači crte bijelog” sa stola u nekakvom kafiću naizgled. No u ovom drugom slučaju ne može se potvrditi što je “ušmrkano”, droga, lijekovi ili nešto treće.

Kako su komentirali dobro informirani izvori, oba videa s Lovrom u glavnoj ulozi mogu biti motiv za napad ispred crkve u Kaštelima u kolovozu. Uzročnu povezanost u policiji nisu ispitivali, no potvrdili su nam kako su i oni informirani o videu tučnjave te kako su istragu slučaja – dovršili!

- Postupili smo nakon saznanja o videozapisu sukoba te smo nakon provedenoga kriminalističkog istraživanja podnijeli optužne prijedloge protiv 19-godišnjaka te maloljetnika po čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira - potvrdio nam je Jerko Kurevija iz splitske PU.

Huligani koji su mu pretukli sina hodaju slobodno. Otac: 'Ne bojim ih se, ali brinem za Lovru'
Huligani koji su mu pretukli sina hodaju slobodno. Otac: 'Ne bojim ih se, ali brinem za Lovru'

U spomenutom članku stoji: “tko se na javnome mjestu tuče, svađa, viče ili na drugi način remeti javni red i mir, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 200 DEM ili kaznom zatvora do 30 dana”.

Tučnjava zbog koje je prijavljen Lovre Jurić bila je sredinom svibnja, također u Kaštelima, utvrdili su istražitelji, a okolnosti druge snimke nisu mogli provjeriti. Što je točno konzumirao Lovre, ostaje za pretpostaviti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.