To je to što me zanima!

I treću noć proveli su u logoru, ni ministar im ne može pomoći

Revoltirani radnici nastavljaju prosvjed. Iako su najavili da će blokirati ulaz u bivšu tvornicu, odlučili su se samo za jednosatnu šetnju. Mogli bi blokirati i prometnicu
Vidi originalni članak

Bivši radnici Đakovštine proveli su i treću noć u "Vladinu logoru" okruženi bodljikavom žicom. Razočarani su razgovorom s ministrom Čobankovićem jer im je priznao kako Vlada nema pravne mogućnosti kojima bi pritisnula poslodavca da im isplati otpremnine. Novac će morati potražiti na Trgovačkom sudu. 

- Žao mi je ljudi, suosjećam s njima, ali Vlada nema nikakvih pravnih mogućnosti da im pomogne. Oni se namiruju iz stečaja i stečajne mase ili prikupljanjem novca po osnovi tužbe za nelegalne radnje tijekom blokade Đakovštine prije stečaja - kazao je.

Revoltirani radnici nastavljaju prosvjed. Iako su najavili da će blokirati ulaz u bivšu tvornicu, odlučili su se samo za jednosatnu prosvjednu šetnju. Ispred Đakovštine nalazi se 350 bivših radnika i radnica koji planiraju ostati dok im na račune ne bude uplaćen novac za otpremnine. Njih 320 više ne prima ni naknadu za nezaposlene. Radnici potražuju 26 milijuna kuna. 

- Prevareni smo, poniženi i opljačkani - zaključili su bivši radnici Đakovštine, koji su došli u Zagreb nadajući se namirenju svojih potraživanja iz stečajne mase, a zauzvrat su dobili odgovor potpredsjednika Vlade da im se ne može pomoći. Zbog svega toga radnici su najavili da bi njihovi mirni prosvjedi mogli prerasti i u blokadu prometnica.

Zagrebački branitelji štrajkaju s bivšim radnicima Đakovštine

Izaslanstvo Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara pridružit će se radnicima bivše Đakovštine koji danonoćno dežuraju pred vratima svojeg nekadašnjeg poslodavca u Đakovu jer ih je, kako navode, u prosvjedu koji traje već nekoliko dana izmanipulirala Vlada.

- Odlaskom Đakovštine u stečaj zbog nemara države ostali smo bez svojih plaća i otpremnina, a svi su drugi namirili svoja potraživanja - poručuju radnici iz srca Slavonije, kojima će se tijekom dana u prosvjedu pridružiti zagrebački branitelji i bivši logoraši.

- Odlučili su se pridružiti bivšim radnicima smatrajući da se u ovom slučaju na djelu pokazala nedjelotvornost države u smislu istrage, pravosuđa kao i gospodarskog rješenja problema s kojim su suočeni radnici. Prisiljeni smo na ovaj način otvoreno pružiti podršku i tražiti djelotvornost državnog aparata - istaknuo je Damir Jašarević, predsjednik UZBV-a, najavljujući i posebnu konferenciju za novinare izaslanstva zagrebačkih branitelja i radnika u Đakovu.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • hipron 15.10.2011.

    LAŽE ČOBANKOVIĆ za svoje sinove ima ,a za Đakovčane nema ! Sram,ota - pa dragi Đakovčani : Glasajte i dalje za HDZ -i ebite se

  • tulipanjorgovan 14.10.2011.

    Kety66 - Dovoljno ti je da pogledaš svaki dan dnevnik i vidiš napačene radnike kao ove u Đakovštini i da ne daš glas HDZ-u. I ja san 2001 glasa za promjene i ljut na njih šta su izbore dobili jer su obećavali da će napravit reviziju lopovske privatizacije a to nisu napravili.

  • hrc626 14.10.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare