Obavijesti

News

Komentari 34

I treću noć proveli su u logoru, ni ministar im ne može pomoći

I treću noć proveli su u logoru, ni ministar im ne može pomoći
4

Revoltirani radnici nastavljaju prosvjed. Iako su najavili da će blokirati ulaz u bivšu tvornicu, odlučili su se samo za jednosatnu šetnju. Mogli bi blokirati i prometnicu

VIDEO

Bivši radnici Đakovštine proveli su i treću noć u "Vladinu logoru" okruženi bodljikavom žicom. Razočarani su razgovorom s ministrom Čobankovićem jer im je priznao kako Vlada nema pravne mogućnosti kojima bi pritisnula poslodavca da im isplati otpremnine. Novac će morati potražiti na Trgovačkom sudu. 

- Žao mi je ljudi, suosjećam s njima, ali Vlada nema nikakvih pravnih mogućnosti da im pomogne. Oni se namiruju iz stečaja i stečajne mase ili prikupljanjem novca po osnovi tužbe za nelegalne radnje tijekom blokade Đakovštine prije stečaja - kazao je.

Revoltirani radnici nastavljaju prosvjed. Iako su najavili da će blokirati ulaz u bivšu tvornicu, odlučili su se samo za jednosatnu prosvjednu šetnju. Ispred Đakovštine nalazi se 350 bivših radnika i radnica koji planiraju ostati dok im na račune ne bude uplaćen novac za otpremnine. Njih 320 više ne prima ni naknadu za nezaposlene. Radnici potražuju 26 milijuna kuna. 

- Prevareni smo, poniženi i opljačkani - zaključili su bivši radnici Đakovštine, koji su došli u Zagreb nadajući se namirenju svojih potraživanja iz stečajne mase, a zauzvrat su dobili odgovor potpredsjednika Vlade da im se ne može pomoći. Zbog svega toga radnici su najavili da bi njihovi mirni prosvjedi mogli prerasti i u blokadu prometnica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zagrebački branitelji štrajkaju s bivšim radnicima Đakovštine

Izaslanstvo Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara pridružit će se radnicima bivše Đakovštine koji danonoćno dežuraju pred vratima svojeg nekadašnjeg poslodavca u Đakovu jer ih je, kako navode, u prosvjedu koji traje već nekoliko dana izmanipulirala Vlada.

- Odlaskom Đakovštine u stečaj zbog nemara države ostali smo bez svojih plaća i otpremnina, a svi su drugi namirili svoja potraživanja - poručuju radnici iz srca Slavonije, kojima će se tijekom dana u prosvjedu pridružiti zagrebački branitelji i bivši logoraši.

- Odlučili su se pridružiti bivšim radnicima smatrajući da se u ovom slučaju na djelu pokazala nedjelotvornost države u smislu istrage, pravosuđa kao i gospodarskog rješenja problema s kojim su suočeni radnici. Prisiljeni smo na ovaj način otvoreno pružiti podršku i tražiti djelotvornost državnog aparata - istaknuo je Damir Jašarević, predsjednik UZBV-a, najavljujući i posebnu konferenciju za novinare izaslanstva zagrebačkih branitelja i radnika u Đakovu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a