To je to što me zanima!

Imali su 700 slučajeva dnevno, sad su već 28 dana bez virusa

U saveznoj državi Victoria zaraza je bujala u kolovozu. Po 700 novozaraženih dnevno bila je normalna brojka, a tri mjeseca kasnije Victorija već 28 dana nema nijedan novi slučaj
Vidi originalni članak

Australska savezna država Victoria u kolovozu je imala i po 700 slučajeva zaraze korona virusom na dan te je bila jedno od najvećih australskih žarišta korona virusa.

Sad je već 28 dana bez i jednog novozaraženog!

Ekskluzivni video iz Dubrave: Bore se za svaki udisaj

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pet milijuna ljudi zatvoreno u kuće

Tih 28 dana često su mjerilo za uklanjanje virusa iz zajednice, a širenje virusa u Victoriji zaustavilo se pomoću lockdowna koji je trajao više od tri mjeseca.

Gotovo stotinu dana pet milijuna stanovnika Melbournea je moralo ostati kod kuće, piše Reuters.

 

STIZAT ĆE U VALOVIMA Bubaš: Prva doza cjepiva bit će dostupna krajem godine

Isto tako, u Victoriji više nema nijednog aktivnog slučaja zaraze korona virusom nakon što je zadnji oboljeli pušten iz bolnice.

Lockdown je donio pad novozaraženih, ali isto tako je i zadao udarac gospodarskom oporavku Australije koja je prvi put u tri desetljeća upala u recesiju zbog lockdowna koji je počeo u ožujku. 

MINISTAR BEROŠ: 'Đikić nije ni epidemiolog ni virolog već molekularni biolog. Nisam ni ja, zato slušam struku'

Granice je za Victoriju napokon otvorila i Tasmanija, koja je svoje granice zatvorila u ožujku, no u međuvremenu ih je otvorila za sve osim - Victorije. Ipak, ovih 28 dana bez novozaraženih i to je vratilo u normalno stanje...

Idi na 24sata

Komentari 20

  • brzi_ja 27.11.2020.

    Epidemiolozi sve znaju najviše o zarazi 🤔🤔 a kako se širi nitko ne govori ni neznaju koji su to stručnjaci . Blago nama s takvima

  • arow 27.11.2020.

    Ne objavljuju podatke kao niti Kinezi

  • NikolaTesla 27.11.2020.

    Ma da? Tko vam je izvor tih informacija da mi je znati? Evo meni kompa dolje , kad sam mu poslao poruku odvalio se od smijeha. Kaže nakon što je 80% australije izgorjelo , nije nit čudo da nema virusa ( a ima ga uvjek, jer to je ogroman terotorij ) , ali nema nit života ikakvog. Kaže ovi fašisti uveli takav režim kao da živiš u gulagu. Njemu se fućka, kad njega uzmu peglat on parka 20 tonski Fire Truck i baci ključeve "pa nek vozi i gasi požar tko god hoće".. Eto takva ti je situacija u Australiji. S time da njihov standard osiguravaju pet puta veće plaće , a JEFTINIJI život i prehrana nego u RH, i svi imaju ušteđevine od koje mogu preživjeti par mjeseci bez problema, kao što je i klasika da su im pune zalihe uvjek zlu ne trebalo. A kako ćete to vi u opljačkanoj i opustošenoj 'rvackoj preživjeti? Nećete.

Komentiraj...
Vidi sve komentare