To je to što me zanima!

Inspekcija u Kerumovoj vili: 'Tu želim napraviti konobu Pršut'

Kerumu su krajem prošlog tjedna naložili obustavu radova, dok se ne donese elaborat, no on je to učinio tek jučer, u utorak poslijepodne, nakon što je u dvorištu posadio povrtnjak sa salatom i kupusom
Vidi originalni članak

Zbog radova na secesijskom biseru, Vili Antičević u samom središtu Splita, na teren je izašla građevinska inspekcija, ali i policija koja, kako nam i sami navode, poduzimaju mjere iz njihove nadležnosti. Riječ je o vili čiji je suvlasnik Željko Kerum koji je, kako nam je i sam rekao, još prije šest mjeseci započeo radove na obnovi svoje dvije etaže – podruma i prvog kata.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako je riječ o pojedinačnom zaštićenom kulturnom dobru na teren su prošli tjedan izašli i splitski konzervatori koji nisu utvrdili ništa sporno, osim što nije dostavljena potrebna papirologija. Kerumu su krajem prošlog tjedna naložili obustavu radova, dok se ne donese elaborat, no on je to učinio tek jučer, u utorak poslijepodne, nakon što je u dvorištu posadio povrtnjak sa salatom i kupusom.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE Kerumov vrt nekad i sad: A šta sam uništija? Pa to je sve moje

U međuvremenu su se protiv radova na samoj vili i dvorištu, koji je zajednički prostor, pobunili i braća Marasović, Ivica i Jakša, suvlasnici druge dvije etaže rekavši za Slobodnu Dalmaciju kako je probijanje vrata narušavanje fasade. Naveli su i da je Kerum odštemao betonsku ploču, jedinu takvu u cijeloj kući kako bi iz podruma i mezanina mogao gore u stan čime je narušio statiku građevine.

Željko Kerum u cijeloj priči gleda svoj interes jer mu imovina stoji zapuštena i ne donosi dobit. Stoga je naumio otvoriti konobu imena "Pršut", no kako nam je i sam rekao prošli tjedan, to ne može bez suglasnosti drugih suvlasnika odnosno braće Marasović naglasivši i da bi konoba radila tek do ranih poslijepodnevnih sati.

RADOVI OKO SECESIJSKE VILE U nekadašnjem je botaničkom vrtu Kerum zasadio - kupus

Što su zaključci građevinske inspekcije i što je Kerum napraviti u sada novim okolnostima nismo uspjeli doznati, kao ni što o svemu ima reći Radoslav Bužančić, šef Konzervatorskog odjela u Splitu koji nam je prošli tjedan kazao kako Kerum zahvatom nije počinio nikakvu štetu na vili.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • vjačo 25.10.2019.

    pitam se kako je carska palača postala stambeno naselje, a carski mauzolej katedrala i to nikome ne smeta, a dvije glavice salate i malo kupusa smetaju? jedino što bih kerumu zabranio je - nazvati konobu "pršut". neka mu struka predloži neko drugo ime, npr. "kod vlaja" i to kerumu ne bi trebalo smetati jer je poznata ona "kume, mi smo vlaji i ne možemo se oprat ni lugon ni sapunon"

  • 24.10.2019.

    To je sumrak građanske klase. U prijeratne ( II. svj. rat) vile i prekrasne okolišne parkove. uvališe se partizančine, a poslije 3. balkanskog rata kupiše ih vrhunski estete i arhitektonsko-prirodoslovni znalci. Eto primjera iz Splita.

  • 24.10.2019.

    Ovakvi i slični krkani kao bandić mogu biti gradonačelnici samo u ovakvoj plemenskoj zajednici kao rvatska. Takvi urušavaju statiku civilizacije 21. stoljeća.

Komentiraj...
Vidi sve komentare