Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
68 komentara

Kerumov vrt nekad i sad: A šta sam uništija? Pa to je sve moje

Željko Kerum je posljednjih dana opet u medijima. Ovaj put je zbog secesijske vile u centru Splita, u čijem vrtu je zasadio kupus, raštiku i salatu, a uskoro namjerava otvoriti i konobu 'Pršut'

Foto: Privatan album
68 komentara

Podigla se ovih dana buka u Splitu oko Željka Keruma i secesijske Vile Antičević u Bihaćkoj ulici.

Naime, poduzetnik i bivši gradonačelnik je vlasnik dvije etaže, podruma i prvog kata, a morao je privremeno obustaviti radove na vili jer konzervatorima nije dostavio potrebnu papirologiju. Slobodna Dalmacija je u međuvremenu objavila kako je u nekadašnjem vrtu vile zasadio kupus, raštiku i salatu.

RADOVI OKO SECESIJSKE VILE U nekadašnjem je botaničkom vrtu Kerum zasadio - kupus

- Ovo sa sadnjom rašćike je nekakav njegov performans. Čitavo prijepodne bio je na gradilištu. To je samo priča da je riječ o privremenom otvoru. Nije zaštićena samo kuća Antičević, nego i njezin vrt, koji je projektiran. Naše dvije kuće imaju zajedničko dvorište. Kad smo htjeli nešto mijenjati od hortikulture, nismo smjeli, morali smo zvati "Parkove i nasade - objasnio je za Slobodnu Dalmaciju Marin Alunić, nekadašnji predstavnik stanara iz susjedne zgrade u Bihaćkoj 12. 

Kerum i njegov prijatelj poslali su nam fotografije u kojima prikazuju kako je vrt izgledao nekad, a kako izgleda sada.

Foto: Privatan album Foto: Privatan album Foto: Privatan album

'To je moje vlasništvo'

Zamolili smo ga da nam prokomentira prozivke o uništenju vrta.

- A šta ću komentirat budale bogati, to je ka da kažeš da je dojenče uništilo vrtić. Šta ću ja uništit vrt, to je moje vlasništvo - kazao nam je Kerum

OBUSTAVIO RADOVE NA VILI Kerum: 'Spasio sam sve što se moglo, otvaram konobu Pršut'

Vila je inače izgrađena između 1910. i 1912. godine, a projektirao ju je inženjer Petar Senjanović za ravnatelja Zadružnog saveza Ivu Antičevića.

Prema izvornom projektu, podrum je namjenjen za kuhinju i pomoćne prostorije dok su na prvom katu bili planirani uredi. Kerum u njoj namjerava otvoriti konobu.

- Mislija sam se između soba za turiste i konobe. Ali ima previše apartmana, a nema konoba di se može lipo, pošteno pojist. Ne ono da ti je na pjatu jedna mrva, nego prava, domaća hrana i poštena porcija. Bit će dobrog vina, a pršut će tamo biti najbolji u gradu. A konoba će se zvat' Pršut! - rekao nam je bivši splitski gradonačelnik.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message