To je to što me zanima!

Ispred Gradskog poglavarstva sprejem je napisao 'Vukovar'

Vjeruje se da je ovo reakcija na nezadovoljstvo zbog uklanjanja četiri murala na trafostanici na zagrebačkom Laništu. Policija je dojavu dobila u 15.30 sati te su odmah izašli na teren
Vidi originalni članak

Muškarac je sprejem ispred Gradskog poglavarstva u Zagrebu ispisao grafit 'HR = VUKOVAR =HR'

OKUPILI SE BRANITELJI Prosvjed u Zagrebu: Uklonili murale posvećene Vukovaru, okupljeni počeli crtati nove

Ubrzo je stigla i policija.

- Dobili smo dojavu oko 15.30 u petak od zaštitara u Poglavarstvu grada Zagreba da imaju problem s jednim čovjekom. Policija je odmah izašla na teren te sve što su utvrdili predali su komunalnom redarstvu da napravi sve što je u njihovoj nadležnosti - poručili su nam iz policije. 

Novinari i fotoreporteri zatekli su starijeg muškarca i policijske službenike tijekom razgovora ispred Gradske uprave, čekajući izjavu za medije o drugoj temi.

Ipak, muškarac je novinarima otvoreno kazao da je grafit ispisao motiviran brisanjem murala o Vukovaru, a bio je voljan i pozirati pred kamerama izvikujući “Vukovar”.

Policija je provela miran razgovor s muškarcem te je sve proteklo bez incidenta. 

Pogledajte video:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vjeruje se da je ovo reakcija na nezadovoljstvo zbog uklanjanja četiri murala na trafostanici na zagrebačkom Laništu.

Nezadovoljni Zagrepčani, branitelji i Bad Blue Boysi prosvjedovali su nakon što je Gradski ured za prostorno uređenje naložio uklanjanje murala posvećenih Vukovaru, vodotornju i memorijalnom groblju, mural posvećen 204. gardijskoj brigadi, jedan osuđenom ratnom zločincu Slobodanu Praljku, a posljednji je bio posvećen Dinamu.

TOMAŠEVIĆ O PRECRTANIM MURALIMA: 'Trebalo maknuti samo Praljkov mural, one o ratu, Vukovaru i Dinamu izbrisali su greškom'

Odmah su se bacili na posao kako bi izradili novi mural.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je da su murali greškom uklonjeni te da je trebalo ukloniti samo onaj na kojem je Praljak.

DETALJI AKCIJE Nalog za uklanjanje murala izdao je Grad Zagreb, a ne HEP

- Vijeće Gradske četvrti tražilo je uklanjanje murala Slobodana Praljka na temelju prijave građana, on je proslijedio tu prijavu komunalnom redarstvu, koje je uputilo nalog HEP-u, budući da se taj mural Slobodana Praljka nalazio na trafostanici HEP-a, i greškom su uklonjeni svi murali na trafostanici, konkretno, greškom su uklonjeni mural 204. gardijske brigade, mural posvećen Dinamu i mural posvećen žrtvama Vukovara - odgovorio je Tomašević.

Idi na 24sata

Komentari 149

  • os-lega 30.10.2021.

    Ovo je ozbiljan zločin jer nije na ćirilici.

  • Patton1203 30.10.2021.

    Po svim ovim komentarima na ovaj članak se vidi koji su glavni problemi hrvata (namjerno malim slovom), danas u Hrvatskoj. Kada se zatvara tvornica i na cestu izbacuje nekoliko tisuća radnika, nema halabuke, nema ovoliko aktivnosti pojedinih grupacija. Svako malo, namjerno od pojedinih grupacija, u režiji, zaključite sami koga, ispadne neka situacija, a koja služi samo kako bi se skrenula pažnja sa nekih puno krupnijih stvari. Napišite ovdje, što su pojedine grupacije poduzele kada se saznalo da je sanader prodao. za vlastiti interes. upravljačka prava INE. Ništa, jedno veliko ništa. I koliko takovih slučajeva je još bilo, u tri dana ih ne bi nabrojao. I ništa. Da me se krivo ne shvati, ne podržavam brisanje simbola Domovinskog rata, ali u ovim trenutcima ima i važnijih problema.

  • 29.10.2021.

    Mogao je napisati " Trazim Posao! " jer ocito je nezaposlen.

Komentiraj...
Vidi sve komentare