News

Komentari 149

Ispred Gradskog poglavarstva sprejem je napisao 'Vukovar'

Ispred Gradskog poglavarstva sprejem je napisao 'Vukovar'

Vjeruje se da je ovo reakcija na nezadovoljstvo zbog uklanjanja četiri murala na trafostanici na zagrebačkom Laništu. Policija je dojavu dobila u 15.30 sati te su odmah izašli na teren

Muškarac je sprejem ispred Gradskog poglavarstva u Zagrebu ispisao grafit 'HR = VUKOVAR =HR'

Ubrzo je stigla i policija.

- Dobili smo dojavu oko 15.30 u petak od zaštitara u Poglavarstvu grada Zagreba da imaju problem s jednim čovjekom. Policija je odmah izašla na teren te sve što su utvrdili predali su komunalnom redarstvu da napravi sve što je u njihovoj nadležnosti - poručili su nam iz policije. 

Novinari i fotoreporteri zatekli su starijeg muškarca i policijske službenike tijekom razgovora ispred Gradske uprave, čekajući izjavu za medije o drugoj temi.

Ipak, muškarac je novinarima otvoreno kazao da je grafit ispisao motiviran brisanjem murala o Vukovaru, a bio je voljan i pozirati pred kamerama izvikujući “Vukovar”.

Policija je provela miran razgovor s muškarcem te je sve proteklo bez incidenta. 

Pogledajte video:

Vjeruje se da je ovo reakcija na nezadovoljstvo zbog uklanjanja četiri murala na trafostanici na zagrebačkom Laništu.

Nezadovoljni Zagrepčani, branitelji i Bad Blue Boysi prosvjedovali su nakon što je Gradski ured za prostorno uređenje naložio uklanjanje murala posvećenih Vukovaru, vodotornju i memorijalnom groblju, mural posvećen 204. gardijskoj brigadi, jedan osuđenom ratnom zločincu Slobodanu Praljku, a posljednji je bio posvećen Dinamu.

Odmah su se bacili na posao kako bi izradili novi mural.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je da su murali greškom uklonjeni te da je trebalo ukloniti samo onaj na kojem je Praljak.

- Vijeće Gradske četvrti tražilo je uklanjanje murala Slobodana Praljka na temelju prijave građana, on je proslijedio tu prijavu komunalnom redarstvu, koje je uputilo nalog HEP-u, budući da se taj mural Slobodana Praljka nalazio na trafostanici HEP-a, i greškom su uklonjeni svi murali na trafostanici, konkretno, greškom su uklonjeni mural 204. gardijske brigade, mural posvećen Dinamu i mural posvećen žrtvama Vukovara - odgovorio je Tomašević.

Najčitaniji članci