To je to što me zanima!

Istraživanje pokazalo: Tek se 43 posto Hrvata spremno cijepiti

Ispitanike koji se ne žele cijepiti brine to je li novo cjepivo sigurno, a svaki treći odgovor 'ne' kao razlog je naveo to da cjepiva općenito nisu sigurna i mogu ostaviti trajne posljedice po zdravlje
Vidi originalni članak

Iako cijeli svijet iščekuje cjepivo s kojim bi mogao doći i povratak u života u normalu, RTL je objavio istraživanje agencije Valicon po kojemu se čak 57 posto hrvatskih građana ne želi cijepiti!

UGUR SAHIN Tvorac cjepiva protiv korone: 'Normalan život, kakav je bio prije, vratit će se sljedeće zime'

U istraživanju su bila ponuđena četiri odgovora: sigurno ću se cijepiti, vjerojatno ću se cijepiti, vjerojatno se neću cijepiti i sigurno se neću cijepiti.

Tek je 13 posto ispitanika sigurno da će se cijepiti, a vjerojatno će ih to učiniti 30%. 

Sigurno se neće cijepiti 21 posto istpitanika, a vjerojatno ne 36%.

ZNANSTVENIK ŠTAGLJAR: 'Modernino cjepivo moći će se pohraniti u hladnjaku, uskoro ćemo stisnuti Covid-19 uza zid!'

Više od pola pristalica cijepljenja želi se cijepiti zbog ostalih sugrađana i činjenice da veća procijepljenost suzbija zarazu, a puno njih bi to učinilo radi predostrožnosti. Neki će se cijepiti jer su rizična skupina i jer je to preporuka struke, a neki samo žele paziti na rizične skupine.

GORANKA PETROVIĆ: 'Prva cijepljenja mogla bi biti već u prvom tromjesečju 2021.'

Ispitanike koji se ne žele cijepiti brine to je li novo cjepivo sigurno, a svaki treći odgovor 'ne' kao razlog je naveo to da cjepiva općenito nisu sigurna i mogu ostaviti trajne posljedice po zdravlje.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • gonisee 08.01.2021.

    gdje vam stoji ta anketa?

  • dahhmal 17.11.2020.

    Možemo se mi sad na tipkovnicama kurč... kolko hočemo ali poznavajući nas kad na ucijene da se moramo cijepit šutit ćemo ko pič...

  • Habsburška Nizozemska 17.11.2020.

    Fala, ja si ne bum ubil roditelje s bingl-bangl cjepivom da bi Brisleko mogel raportirat v EU kak je njihov mućak testiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare