To je to što me zanima!

Italija: Broj oboljelih 69.176, u jednom danu umrlo 743 ljudi

Broj zaraženih koronavirusom u Italiji vjerojatno je deset puta veći nego što pokazuju službene brojke, rekao je u utorak čelnik talijanske Civilne zaštite
Vidi originalni članak

Talijanske vlasti objavile su nove brojke oboljelih od korona virusa u toj zemlji: imaju 5249 novih oboljelih, tako da je ukupan broj 69.176, a broj umrlih 6.820. U zadnja 24 sata preminulo je 743 ljudi, što je drugi najveći broj smrtnih slučajeva od korona virusa u jednom danu. 

Italija je zemlja s najviše zaraženih i umrlih od Covida-19, a ondje je stanje najteže u sjevernoj pokrajini Lombardiji. 

Broj zaraženih koronavirusom u Italiji vjerojatno je deset puta veći nego što pokazuju službene brojke o 64.000 ljudi, rekao je u utorak čelnik talijanske Civilne zaštite.  

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Omjer jednog potvrđenog slučaja na svakih 10 je vjerojatan - rekao je za La Repubblicu Angelo Borelli, čelnik talijanske Civilne zaštite. Vjeruje da bi u Italiji moglo biti zaraženo 640.000 ljudi. 

U Italiji je umrlo 6.077 ljudi u jedva mjesec dana čime je ta zemlja postala najpogođenija u svijetu i u kojoj je gotovo udvostručen broj smrtnih slučajeva u odnosu na Kinu u kojoj se virus pojavio krajem prošle godine. 

Epidemija će gotovo sigurno ostaviti talijansko krhko gospodarstvo na koljenima, a većina poduzeća će se zatvoriti. 

URNEBESNE SNIMKE Motaj kablove! Jedan je stavlja na oči, drugi koristi kao slinček

Talijanska vlada želi da se sredstva fonda za pomoć zemljama u eurozoni koriste bez ograničenja. 

Trenutni Europski stabilizacijski mehanizam (ESM) može pomoći zemljama eurozone samo pod uvjetom da prilagode svoje ekonomske politike i prevladavaju probleme koji su ih natjerali da potraže financijsku pomoć.

Zamjenik talijanskog ministra gospodarstva Antonio Misiani rekao je za Reuters da su takva ograničenja suvišna u krizi koronavirusa. 

"Jedini prihvatljivi uvjet je korištenje resursa ESM-a za upravljanje izvanrednim zdravstvenim i ekonomskim situacijama", rekao je Misiani i otvorio prostor za moguću bitku s Bruxellesom oko najboljeg načina izlaska iz ove krize.

Idi na 24sata

Komentari 86

  • jožek2 25.03.2020.

    I što reći sad na sve ove komentare i pljuvanja po Kini i Rusiji?Kina je uspjela pobijediti taj virus, U Rusiji je jako malo zaraženih s obzirom na broj stanovnika, a vi pljuvaći i mrzitelji Kine i Rusije pogledajte malo bolkje i vidjet ćete tko najviše šalje svoje stručnjake i pomoć Italiji? Upravo Rusi, Kina i Kuba, i sad ispada da oni spašavaju truli liberalni kapitalizam u europi i italiji.Zašto bogati i razvijeni Amerikanci ne šalju pomoć?, već je i oni očekuju, ali od Kube je sigurno neće dobiti, pa imaju oni svojeg pametnog Trumpa pa neka ih spasi !

  • bogica 25.03.2020.

    Ovo je ko da su na cjelom svjetu počele curiti nuklearke.Samo ih na antarktiku nema.Uživajte medonje.

  • bogica 25.03.2020.

    Kaj mislite da umiru zato kaj su se zamjerili Bogu?Ne nego nema medicinskog osoblja nema respiratora i ovo se zove kolaps zdravstvenog sustava.Švabe več godinama češljaju i odvode naše medicinsko osoblje u Švabiju eto njima treba a mi sad nemamo ljudskih resursa.Ako se kod nas počne tak brzo širiti nečemo ni mi dobro proč.Nažalost

Komentiraj...
Vidi sve komentare