To je to što me zanima!

Izdahnuo pred ocem: Skidao je pušku i upucao prijatelja u lice

Z. B. (43) je skidao pušku s ramena, koja je pritom opalila i u lice pogodila Tomislava Cara (34) koji se nalazio koji metar iza njega. I to pred očima Tomislavova zaprepaštenog oca
Vidi originalni članak

Općinsko državno odvjetništvo iz Varaždina donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 43-godišnjeg muškarca, sa šireg križevačkog područja, zbog osnovane sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Naime, radi se o nesreći u lovu, u kojoj je 29. listopada prošle godine poginuo Tomislav Car (34) iz naselja Cari, podno Kalnika. U lovu kod mjesta Sudovec, sudjelovao je i  43-godišnji lovac koji je inače iz susjednog naselja.

ZLA KOB U LOVU Velika tragedija kraj Križevaca: Tomislav je poginuo pred ocem

On je postupio suprotno propisima o nošenju lovačkog oružja i lovnom redu prema kojima je morao nositi lovačku pušku tako da cijev ne bude usmjerena prema drugom lovcu, već kod nošenja mora biti usmjerena u zrak ili zemlju.

Krećući se šumskim puteljkom lovačko oružje u kojoj je bilo streljivo i nije bilo zakočeno nosio je na ramenu. Neoprezno skidajući pušku s ramena, došlo je do opaljenja, i metak je pogodio nesretnog Cara u lijevu stranu lica, koji je od ozljeda preminuo istog dana.

Da tragedija bude veća, Cara je, kako se sumnja, upucao njegov dobar znanac Z. B. (43) iz susjednog naselja Vojnovca. Tragedija u kojoj je život izgubio otac troje malodobne djece u dobi od jedne, tri i pet godina, dogodila se te kobne nedjelje oko 11.20 sati.

Tada je lovnik odredio da se isprazne puške kako bi se odmor iskoristio za gablec. Valent Car, Tomislavov otac, išao je prvi u koloni, a iza njega je bio Z. B., dok je pokojni Tomislav išao treći dok su skidali puške i praznili oružje. Z. B. je skidao pušku, koja je pritom opalila i u lice pogodila Tomislava, koji se nalazio koji metar iza njega. I to pred očima Tomislavova zaprepaštenog oca. Car je, tada su nam kazali, njegovi susjedi, bio sjajan otac i suprug i jako je volio lov. Radio je u Austriji, svaki slobodan trenutak, kao i te nedjelje,  koristio je za druženje i lov. 

Idi na 24sata

Komentari 178

  • cibalitanac11 19.03.2018.

    U mom selu kad netko nekog mrzi samo ga pozove u lov i bum !

  • najiram 10 15.03.2018.

    vidim da imate loše mišljenje o lovcima...e sad pitanje zar nisu svi ljudi na neki naćin lovci...eto neki sa puškom love po grmlju i šipražju...drugi love po vodama i muće jadne ribe iz ćiste zabave..muće ribu ulove je pa je puste...pa to rade do bezsvijesti...što mislite kako je ribi zakačenoj na udici koji nemilosrdno povlaći ribić van iz vode...treći love u mutnom i love za sebe kao onaj samozvani uhljeb u koprivnici to su tek pravi lovci...no vratimo se lovu...da malo opreza ili neopreza i eto ti nesreće nažalost posljedice su uvijek kobne...svaki lovac zna da nosi opasnu stvar u rukama po sebe i po ostale sudionike...a ubijanje životinja kako neki misle...pa tih životinja nebi ni bilo da nema lovaca...oni ih uzgoje puste u prirodu...pa ih idu onda tražiti...to je na neki naćin igranje skrivaća...ćovjek životinja...a ja vjerujem da bi taj lovac koji je upucao kolegu sve dao da se to nije desilo...povratka nema...njemu ostaje trauma obitelji poginulog tuga...ne ponovilo se nikad više...

  • ispravak_navoda 14.03.2018.

    Procitao par komentara i zakljucujem da vas 99% nije ni nogom krocilo u sumu, a kam pak da znate ista o lovu.... Kompleksasi svi od reda.

Komentiraj...
Vidi sve komentare