Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Izdahnuo pred ocem: Skidao je pušku i upucao prijatelja u lice

Z. B. (43) je skidao pušku s ramena, koja je pritom opalila i u lice pogodila Tomislava Cara (34) koji se nalazio koji metar iza njega. I to pred očima Tomislavova zaprepaštenog oca

Foto: Željko Rukavina/Privatni album/24sata

Općinsko državno odvjetništvo iz Varaždina donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 43-godišnjeg muškarca, sa šireg križevačkog područja, zbog osnovane sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Naime, radi se o nesreći u lovu, u kojoj je 29. listopada prošle godine poginuo Tomislav Car (34) iz naselja Cari, podno Kalnika. U lovu kod mjesta Sudovec, sudjelovao je i  43-godišnji lovac koji je inače iz susjednog naselja.

ZLA KOB U LOVU Velika tragedija kraj Križevaca: Tomislav je poginuo pred ocem

On je postupio suprotno propisima o nošenju lovačkog oružja i lovnom redu prema kojima je morao nositi lovačku pušku tako da cijev ne bude usmjerena prema drugom lovcu, već kod nošenja mora biti usmjerena u zrak ili zemlju.

Krećući se šumskim puteljkom lovačko oružje u kojoj je bilo streljivo i nije bilo zakočeno nosio je na ramenu. Neoprezno skidajući pušku s ramena, došlo je do opaljenja, i metak je pogodio nesretnog Cara u lijevu stranu lica, koji je od ozljeda preminuo istog dana.

Da tragedija bude veća, Cara je, kako se sumnja, upucao njegov dobar znanac Z. B. (43) iz susjednog naselja Vojnovca. Tragedija u kojoj je život izgubio otac troje malodobne djece u dobi od jedne, tri i pet godina, dogodila se te kobne nedjelje oko 11.20 sati.

Tada je lovnik odredio da se isprazne puške kako bi se odmor iskoristio za gablec. Valent Car, Tomislavov otac, išao je prvi u koloni, a iza njega je bio Z. B., dok je pokojni Tomislav išao treći dok su skidali puške i praznili oružje. Z. B. je skidao pušku, koja je pritom opalila i u lice pogodila Tomislava, koji se nalazio koji metar iza njega. I to pred očima Tomislavova zaprepaštenog oca. Car je, tada su nam kazali, njegovi susjedi, bio sjajan otac i suprug i jako je volio lov. Radio je u Austriji, svaki slobodan trenutak, kao i te nedjelje,  koristio je za druženje i lov. 

Možda vas zanima i ovo:
Message