Obavijesti

News

Komentari 137

Velika tragedija kraj Križevaca: Tomislav je poginuo pred ocem

Velika tragedija kraj Križevaca: Tomislav je poginuo pred ocem
1

Bio sam stotinjak metara udaljen od tragedije. Čuo se pucanj i vidio sam Tomislava da pada. Što se i kako dogodilo, ne znam. U šoku sam, ispričao nam je potreseni Stjepan Pukec

VIDEO

Mještani naselja Cari, koje se nalazi 20-ak kilometara od Križevaca, ostali su zaprepašteni tragedijom u kojoj je u nedjelju prijepodne njihov sumještanin (34) smrtno ranjen nakon lova. 

Tomislav Car stradao je kad je njegov dobar znanac Z. B. (42) iz Vojnovca u lovu s ramena skidao sačmaricu. Bilo je to oko 11.20 sati, nakon što je lovnik Miljenko Sokač odredio da se isprazne puške kako bi se odmor iskoristio za gablec. Valent Car, Tomislavov otac, išao je prvi u koloni, a iza njega je bio Z. B., dok je pokojni Tomislav išao treći dok su skidali puške i praznili oružje. 

Z. B. je skidao pušku, koja je pritom opalila i u lice pogodila Tomislava, koji se nalazio koji metar iza njega. I to pred očima Tomislavova zaprepaštenog oca. 

- Ni brzi dolazak Hitne pomoći nije spasio život Tomislavu, koji je umro na putu u bolnicu - kazao nam je Stjepan Pukec, predsjednik LD-a Lještarka Mali Kalnik. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bio sam stotinjak metara udaljen od tragedije. Čuo se pucanj i vidio sam Tomislava da pada. Što se i kako dogodilo, ne znam. U šoku sam – ispričao nam je potreseni Pukec. Nesretni Tomislav bio je član Lovačkog društva Sveti Hubert iz Križevaca, koje je osnovao njegov otac, i bio je iskusan u lovu jer je bio član društva više od 10 godina. Te kobne nedjelje, koja je zavila u crno obitelj Car, ali i obitelj Z. B., desetak lovaca krenulo je u uobičajeni lov prema kalendaru na zečeve i fazane. 

Predsjednik Lovačkog društva Sveti Hubert, Milan Podhraški, koje ima u zakupu lovište koje se nalazi ispod Kalnika, gdje se i dogodila tragedija, rekao je kako se sve dogodilo u trenu te da ne pamti slučaj da pri skidanju s ramena puška opali. 

- To je strašna tragedija jer je iza Tomislava ostalo troje male djece u dobi od jedne, tri i pet godina. Bio je zaista sjajan otac i suprug i jako je volio lov. Kako je radio u Austriji, svaki slobodan trenutak koristio je za druženje i lov – kazao nam je potresenim glasom Podhraški.

Tomislav je bio iskusan lovac, no Z.B. je lovački ispit navodno položio prije malo više od godinu dana i nije imao puno iskustva u lovu. On je za vikend došao iz Njemačke i odlučio je pridružiti se društvu u lovu u kojemu su bili Tomislav i njegov otac. Da tragedija bude veća, oni su i rodbinski vezani. Valent i njegova supruga Barica uz Tomislava imaju i mlađeg sina te dvije kćeri. Tomislav je stradao u šumi između Sudovca i Gornje Rijeke, na području PU varaždinske, čiji su policajci obavili očevid.

Glasnogovornica varaždinske policije Marina Kolarić potvrdila nam je da se nastavlja kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 137
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u