To je to što me zanima!

Jakov Kitarović bio je prisutan na primopredaji mita za Janaf?!

Policijska tajna pratnja snimila je Jakova kako izlazi iz prostorija 'Kluba' u Slovenskoj 9 na dan kad je poduzetnik Krešo Petek navodno dao mito Kovačeviću. Tog dana snimljeno je još oko dvadesetak ljudi
Vidi originalni članak

Suprug bivše predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Jakov, bio je prisutan na primopredaji 1,96 milijuna kuna mita direktoru Janafa Draganu Kovačeviću, javlja Jutarnji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Policijska tajna pratnja snimila je Jakova kako izlazi iz prostorija 'Kluba' u Slovenskoj 9 na dan kad je poduzetnik Krešo Petek navodno dao mito Kovačeviću. Tog dana snimljeno je još oko dvadesetak ljudi koji su ulazili i izlazili iz tih prostorija, a radilo se uglavnom o poduzetnicima među kojima je i Janafov kooperant Tonica Rajh.

PRITVOR, OTKAZ PA NAGRADA Čak 407.000 kuna otpremnine dat ćemo bivšem šefu Janafa?

Bio je tu i upravitelj kaznionice u Turopolju Anđelko Nikolić kao i bivši zastupnik HNS-a Jakša Marasović.

Policija je u to doba, studeni 2019., već dva mjeseca snimala Petekove telefonske razgovore, kao i pratila njegove kretnje, a isto se radilo i s Kovačevićem te šefom sigurnosti Janafa Vladom Zorićem i šefom Odjela za prijevoz nafte Damirom Vrbancem.

AFERA JANAF Tajna dugovječnosti: U Janafu zapošljavao djecu moćnika

Policija je utvrdila kako se svi oni redovito nalaze u 'Klubu', Kovačevićevom prostoru za sastanke i druženje.

USKOK je nedavno imenovao 'Klub' kao prostor gdje je Kovačević ugošćivao dužnosnike najvišeg ranga, no nisu imenovali koje, a upravo su tamo Petek i Kovačević dogovorili sastanak 11. studenoga 2019. godine kojemu je prethodilo Petekovo podizanje iznosa od 1,96 milijuna kuna.

Policijska pratnja Peteka je snimila kako izlazi iz banke noseći vrećicu s logom banke u kojoj je vjerojatno bio novac, a potom je Petek slao SMS Kovačeviću kako će malo zakasniti.

Kovačević tog popodneva nije otišao iz prostora s vrećicom, a to ukazuje kako bi 24 posjetitelja 'Kluba' tog dana mogli biti dragocjeni svjedoci, piše Jutarnji.

Idi na 24sata

Komentari 168

  • SAMO MIRA 22.09.2020.

    taman su mi obećali mjesto čistaćice u klubu....i ebi ga

  • mentalist1 22.09.2020.

    Kolinda se oporavljala od operacije pa poslala neduznog jakova. Jakove izdrzi!!

  • Roko_Prč 22.09.2020.

    Ma dajte molim vas, pa neće domoljubi iz kra-de-zea ukrasti, oni sve rade za dobrobit ovog naroda i države.

Komentiraj...
Vidi sve komentare