To je to što me zanima!

Jedini koji nisu prosvjedovali: 'Uvjereni su da nema pomaka'

'Ja tu nisam imao nikakva utjecaja, a razlog je opća rezignacija i uvjerenje da se ovim štrajkom položaj radnika u prosvjeti ni za milimetar neće popraviti', poručio je ravnatelj
Vidi originalni članak

U Hrvatskoj postoji škola u kojoj nije štrajkao nijedan nastavnik, no danas se i to promijenilo. Osnovna škola Petra Kružića u Klisu danas će se ipak pridružiti štrajku prosvjetara, piše Slobodna Dalmacija.

TUČNJAVA U ŠKOLI Nasilni roditelj u pritvoru, a ravnatelju prekršajna prijava

Potvrdio je to njen ravnatelj Neven Tešija.  

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Nastavnici su se odlučili pridružiti štrajku u petak kao jedan simboličan čin na dan donošenja odluke sindikata hoće li se prihvatiti Vladina ponuda ili ipak neće. U štrajku će biti nastavno osoblje koje sutra ima radnu obvezu, to je jedno 25 ljudi. Ovo je znak moralne potpore našim kolegama - poručio je Tešija.

Tešija je kazao kako nastavnicima nitko nije zabranjivao da idu u štrajk, ali njih 46, koliko ih radi u ovoj kliškoj školi, jednostavno je smatralo da se ovim štrajkom ništa neće promijeniti.

NAKON NAPADA Ogorčeni učitelji: Ravnatelju treba dati nagradu, a ne prijavu

- Ja tu nisam imao nikakva utjecaja, a razlog je opća rezignacija i uvjerenje da se ovim štrajkom položaj radnika u prosvjeti ni za milimetar neće popraviti - izjavio je još prije kliški ravnatelj.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • gordana.pacek@gmail.com 29.11.2019.

    ***Admin*** Postovani, molimo vas iskljucite CAPS LOCK kao ostali korisnici na portalu. Lp

  • tajnamoja 29.11.2019.

    Baš u petak se pridruzili strajku, hehee

  • Kromanjonac drugi 29.11.2019.

    Zamislite da liječnici krenu u generalni štrajk - zatvore sve ordinacije, bolnice, otkažu sve preglede i operacije, pa kako kome.... Ovo nije stvar štrajka, koeficijenata, ovo je prije svega stvar vlastitog osjećaja morala i odgovornosti prema onima koji ovise o tebi, a nisu ništa krivi za tvoj koeficijent i ostalo. Po meni, prosvjetari su zaslužili čistu jedinicu, jer su pokazali kronični izostanak svakog osjećaja morala i odgovornosti. Čast izuzecima poput ovih. Ja razumijem da su možda nezadovoljni, da žele ovo ili ono i dajem im puno pravo da se za to bore. Ali nikako ne podržavam način na koji to čine. Ne može se kroz život ići ucjenama i ultimatumima, tako se ne rješavaju problemi. Odrasle i zrele osobe probleme rješavaju civilizirano dijalogom i kompromisima. U obitelji, u braku, na radnom mjestu, uvijek se problemi rješavaju dijalogom i kompromisom, ne postoji drugi način.

Komentiraj...
Vidi sve komentare