To je to što me zanima!

Johnson: Velike su šanse da će Brexit završiti bez dogovora

Boris Johnson upozorio je građane i tvrtke koje posluju u Ujedinjenom Kraljevstvu da je sad vrijeme da se pripreme za 'no deal' Brexit
Vidi originalni članak

Boris Johnson izjavio je da postoji 'jaka mogućnost' da Ujedinjeno Kraljevstvo neće uspjeti postići post - Brexit trgovinski dogovor s Europskom unijom. Premijer je upozorio građane i tvrtke da je sad vrijeme za pripremu na takav scenarij, iako će se pregovori nastaviti. 

PLAN B Što ako ne bude dogovora oko Brexita? EU ima rezervni plan

Johnson je ovo izjavio nakon razgovora s predsjednicom Europske komisije Ursule von der Leyen u kojem su pokušali nastaviti pregovore koji su zapeli oko ribarstva, trgovine i rješavanja sporova. 

NEZADOVOLJAN ZAKONOM Jürgen Klopp kritizira Brexit: Ne vidim još nikakve prednosti...

Tvrdi da EU želi zadržati unutar svoje zakonske regulative i Ujedinjeno Kraljevstvo, ucjenom oko poreza na uvoz i izvoz, što je otežalo pregovore. 

 - Trenutno sporazum ne postoji i to je čvrsto viđenje Vlade. Gledajući našu poziciju, bitno je da se pripremimo za opciju kakvu ima Australija, a to je da ne postoji dogovor o slobodnoj trgovini s EU - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Pero2020 11.12.2020.

    Dogovor se ne može očekivati jer Britanci traže prava , a ne žele preuzeti obveze, te je velika greška EU što ih je uopće primala u članstvo. To je američki trojanski konj sa još brojnim kolonijama.

  • be yourself 11.12.2020.

    Bravo za Britance. Svoj na svome. Bogatoj zemlji ne treba nikakav sporazum. WTO je dovoljan. EU je imala ogromnu prednost u trgovačkoj bilanci a to bi se sad moglo promjeniti.

  • 10.12.2020.

    Mislim da oni nikom netrebaju jer sve prevare svita su vezane za njih,lazne banke,telefonske prevare,postanske prevare itd

Komentiraj...
Vidi sve komentare