Sport

Komentari 1

Jürgen Klopp kritizira Brexit: Ne vidim još nikakve prednosti...

Jürgen Klopp kritizira Brexit: Ne vidim još nikakve prednosti...

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp ne slaže se s politikom ne dovođenja igrača mlađih od 18 godina: Ne možemo stvoriti više engleskih talenata ako ignoriramo ostale...

Nakon što Velika Britanija napusti Europsku uniju, momčadi iz Premiershipa, a i ostalih liga u Ujedinjenom Kraljevstvu, neće biti u mogućnosti potpisivanja inozemnih igrača mlađih od 18 godina. S takvim zakonom nikako se ne slaže menadžer Liverpoola Jurgen Klopp.

Poznato je da svi veliki klubovi 'vrbuju' igrače već od najmlađih uzrasta. Ponekad bi ih slali po posudbama, a bolje bi zadržavali i prilagođavali ih filozofiji kluba i načinu igranja u Premier ligi.

Umjesto dosadašnjeg načina, razvit će se sustav bodovanja u kojem će se mladim igračima dodjeljivati bodovi za svaki seniorski i međunarodni nastup prema razini kvalitete lige u kojoj nastupaju.

POGLEDAJTE VIDEO: Klopp u zagrljaju s Lovrenom

Klopp je rekao da se sportski direktor Liverpoola Michael Edwards žestoko borio za njih u pregovorima s FA-om (Engleski nogometni savez) , ali bezuspješno, novi zakoni nastupaju na snagu.

- Još uvijek čekam prvu prednost Brexita koju mi ​​netko može reći, što se stvarno poboljšava nakon Brexita. Nije na meni da govorim ili osuđuje, ali kao zainteresirana osoba čekam prvi doista pozitivan utjecaj Brexita. 

Premier League - Newcastle United vs Liverpool

Klopp je zatim objasnio zašto misli da čelni ljudi saveza to rade i zašto misli da to čine pogrešno.

- U nogometu sada, uzmimo to kao primjer, ljudi žele biti sigurni da klubovi ne potpisuju previše igrača iz drugih zemalja, jer se boje da se neće probiti dovoljno engleskih talenata. 

Ako pogledate engleske omladinske reprezentacije u ovom trenutku, one su među prva dva ili tri - ako ne i najbolja - u gotovo svim dobnim skupinama - zaključio je Klopp da nema straha za engleski nogomet u budućnosti.

- Ne možemo samo stvoriti više talenata (op.a. Engleza) jer negiramo druge talente. Ali, kao što kažem, nije moja stvar da sudim.

 

Najčitaniji članci