To je to što me zanima!

Kamioni hladnjače postale su privremene mrtvačnice za umrle

Kalifornija je u petak distribuirala najmanje 166 kamiona hladnjača za privremene mrtvačnice kako bi izašla na kraj s nedostatkom kapaciteta u preopterećenim bolnicama zbog velikog broja umrlih od Covida-19
Vidi originalni članak

Ta se američka savezna država pokušava oporaviti od pandemije koronavirusa, no samo prošli tjedan je od covida-19 umrlo 2500 ljudi, daleko najviše nego u bilo kojoj drugoj saveznoj državi te su mrtvačnice pune.

Rast broja zaraženih uočen je i prije Dana zahvalnosti nakon kojeg se širenje virusa, zbog obiteljskih okupljanja, samo dodatno ubrzalo, no sada se Kalifornija, nakon proslava Božića i Nove godine, sprema na novi dramatični porast broja zaraženih.

OŠTRO SU UPOZORENI Program cijepljenja spor u New Yorku i Floridi, kazne za bolnice

Veliki broj kamionskih prikolica s rashladnim uređajem i hladnjača morao se modificirati kako bi se u njima odložio što veći broj tijela. Kako ta vozila nisu predviđena da posluže kao mrtvačnice, u njima su nadograđene police kako bi im se kapacitet barem udvostručio.

Od virusa svakih 15 minuta umre jedna osoba

Mark Ghilarducci, direktor službe za izvanredna stanja, poručio je da "plan upravljanja masovnom smrtnošću" među ostalim podrazumijeva i da će se s tijelima postupati s "poštovanjem i dostojanstveno".

Pripadnici Nacionalne garde ovaj su tjedan kao ispomoć poslani u Ured mrtvozornika u Los Angelesu gdje od virusa svakih 15 minuta umre jedna osoba.

Mrtvačnice i tvrtke za posmrtnu pripomoć odbijaju ožalošćene obitelji jer su iscrpili kapacitete za prihvat umrlih, izvijestio je Los Angeles Times.

MOTIVI NISU POZNATI Apotekar iz SAD-a uhićen nakon što je namjerno uništio 570 doza cjepiva protiv Covida-19

Bolnice u Los Angelesu su toliko preopterećene da je hitnoj pomoći rečeno da ne prevozi pacijente čije su šanse preživljavanja izrazito male.

Veći dio Kalifornije, uključujući i Los Angeles, je u 'lockdownu' i ljudima je naređeno da ne napuštaju svoje domove.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • 08.01.2021.

    Ajde pricajte te price nekom drugom.... ovo je teska glupost sta pisete

  • 08.01.2021.

    Samo kremirati.

  • 08.01.2021.

    Biden je pobjedio u Kaliforniji ako se ne varam.

Komentiraj...
Vidi sve komentare