To je to što me zanima!

Kazahstanski predsjednik i Putin izrazili jedinstvo nakon neslaganja u vezi Ukrajine

Riječ je o prvom posjetu inozemstvu kazahstanskog predsjednika od preuzimanja dužnosti prošli tjedan. To mu je drugi uzastopni mandat
Vidi originalni članak

Ruski predsjednik Vladimir Putin i njegov kazahstanski kolega Kasim-Džomart Tokajev izrazili su u ponedjeljak jedinstvo hvaleći svoje povijesne veze, nakon neslaganja u pogledu sukoba u Ukrajini.

NIJE POZNAT RAZLOG Pregovore Rusije i SAD-a o nuklearnom razoružanju odgodili za kasniji datum

- Za Kazahstan, Rusija je uvijek bila i ostaje glavni strateški partner- rekao je Tokajev na sastanku s Putinom u Kremlju.

Izrazio je zadovoljstvo njihovim "dubokim odnosima u posve različitim područjima", dodajući da ima "velike projekte za ruski kapital" u Kazahstanu. Obećao je da će učiniti "sve što može" kako bi osigurao njegovu "stalnu" prisutnost u zemlji.

Riječ je o prvom posjetu inozemstvu kazahstanskog predsjednika od preuzimanja dužnosti prošli tjedan. To mu je drugi uzastopni mandat.

IZ MINUTE U MINUTU Teške borbe oko Bakhmuta: Ruski zapovjednici bacaju vojnike kao topovsko meso

To što je odabrao Rusiju ima "političko značenje i naravno određenu simboliku", rekao je Tokajev.

Putin je pohvalio "poseban karakter" odnosa između dviju zemalja.

Dvojica čelnika također su se putem video-konferencije obratili međuvladinom rusko-kazahstanskom forumu u Orenburgu, nedaleko od granice s Kazahstanom.

BRANE IM POVRATAK Prikrivene ruske deportacije: Lažnim dijagnozama odveli 15 tisuća ukrajinske djece u Rusiju

Prošli tjedan, na samitu Organizacije ugovora o kolektivnoj sigurnosti, saveza pod vodstvom Rusije, Tokajev je pozvao da "zajedno nastoje pronaći formulu za mir" u Ukrajini.

- Ne smijemo dopustiti bratskim narodima Rusije i Ukrajine da se razdvoje za desetke, štoviše stotine godina, zbog gnjeva koji ne zacjeljuje- naglasio je.

BITKA ZA UKRAJINU, TREĆI SVJETSKI RAT?, 3. DIO Uzroci rata: Ukrajina je kriva za sve što joj se dogodilo. Zasad!

Tokajev je u lipnju kritizirao Putina na forumu u Sankt Peterburgu izrazivši protivljenje priznanju proruskih separatističkih teritorija na istoku Ukrajine.

Kazahstan je primio desetke tisuća Rusa koji su pobjegli pred djelomičnom mobilizacijom proglašenom potkraj rujna.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 30.11.2022.

    Stanovništvo iznad 65 god. kao i u Sjevernoj Koreji oko 7%. Samo da je što više mladih kojima govore da idu na vježbu a u stvari idu u rat.

  • 29.11.2022.

    Da je covjek nesto drugacije izjavio Putin bi naredio isto Specijalnu Vojnu Operaciju u Kzastanu jer Putin sve neistomisljnike smatra Nacistima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare