Obavijesti

News

Komentari 108

Teške borbe oko Bakhmuta: Ruski zapovjednici bacaju vojnike kao topovsko meso

Teške borbe oko Bakhmuta: Ruski zapovjednici bacaju vojnike kao topovsko meso

Ušli smo u 278. dan rata u Ukrajini. Šef norveškog ministarstva obrane rekao je da ne vidi izravnu prijetnju zemlji od Rusije. Ruski transportni zrakoplovi masovno posjećuju Kinu

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.46

Diplomati: EU se nije uspio dogovoriti o granici cijena ruske nafte

Zemlje članice EU-a nisu se u ponedjeljak uspjele dogovoriti o ograničenju cijene ruske sirove nafte iz mora, budući da je Poljska inzistirala da gornja granica mora biti niža od one koju je predložio G7 kako bi se smanjila sposobnost Moskve da financira invaziju na Ukrajinu, rekli su diplomati.

- Nema dogovora. Pravni tekstovi su sada dogovoreni, ali Poljska još uvijek ne može pristati na cijenu- rekao je jedan diplomat.

PROČITAJTE VIŠE

21.37

Teške bitke odvijaju se oko Bakhmuta

Ukrajinski grad Bakhmut se, unatoč značajnim ukrajinskim pomacima od početka invazije, i dalje nalazi pod stalnim napadima.

- Ozlijeđeni dolaze u smjenama od deset. U posljednjih nekoliko dana Rusi su pokušavali intenzivnije napredovati - kazao je Parus reporterima New York Timesa, jedan od ukrajinskih medicinara u tamošnjoj bolnici gdje su liječnici do podneva izbrojali 50 ranjenih osoba, dok je dan ranije bilo još gore, bolnicu je u samo 24 sata prošlo 240 ljudi.

20.15

Kijev: Moskva zabranila ulazak u Zaporožje radnicima koji su odbili potpisati ruske ugovore

Ukrajinska vojska objavila je u ponedjeljak da je Moskva zabranila ukrajinskim radnicima koji su odbili potpisati ugovore s ruskom tvrtkom za atomsku energiju ulazak u nuklearku Zaporižju koju su ruske snage okupirale u ožujku.

Ukrajinski radnici radili su u najvećoj nuklearnoj elektrani u Europi, koja se nalazi u djelomično okupiranoj jugoistočnoj regiji Zaporižji, unatoč činjenici da je ona pod ruskom kontrolom.

PROČITAJTE VIŠE

20.07

Rusija je lansirala više od 16.000 raketnih napada na Ukrajinu od početka rata, od čega su 97% bili civilni ciljevi, rekao je ukrajinski ministar obrane Oleksij Reznikov.

18.44

Mikolajv bez pitke vode

Gradonačelnik Mikolajva, Oleksandr Sienkievjich, rekao je da neće biti opskrbe pitkom vodom u južnom ukrajinskom gradu nakon što su ruske snage oštetile crpnu stanicu u susjednoj regiji Herson.

- Tijekom raketnog napada ruski teroristi oštetili su crpnu stanicu MKP Mykolaivvodokanal, koja se nalazi u regiji Herson. Stoga smo na neodređeno vrijeme prisiljeni opskrbljivati ​​tehničku vodu gradu iz ušća Buga- rekao je u objavi na Telegramu.

 

Komentari 108