To je to što me zanima!

Kod jedne socijalne radnice za obitelj s Paga utvrđeni propusti

Povjerenstvo za stručni nadzor predložilo je za navedenu socijalnu radnicu pokretanje postupka pri Disciplinskom sudu HKSR-a. Nakon pravomoćnog rješenja kojim se izriče disciplinska mjera
Vidi originalni članak

Hrvatska komora socijalnih radnika završila je postupak izvanrednog stručnog nadzora u slučaju na Pagu, kada je otac, 28. veljače 2019. godine, svoje četvero djece bacio s balkona, piše N1

Postupak nadzora je utvrdio da dvije od tri nadzirane socijalne radnice zadužene za obitelj s Paga nisu napravile propust u radu, međutim jedna od te tri jest.

Prema izvješću, propust se odnosi na primjene metoda i postupaka socijalnog rada u radu s obiteljima koje su u riziku, utemeljenih na suvremenim spoznajama znanosti i prakse, kao i u primjeni pozitivnih popisa vezano u zaštitu prava i dobrobiti djeteta. 

BIT ĆE S MAJKOM Otac ih bacio s balkona: Djeca s Paga danas izlaze iz bolnice

Povjerenstvo za stručni nadzor predložilo je za navedenu socijalnu radnicu pokretanje postupka pri Disciplinskom sudu HKSR-a. Nakon pravomoćnog rješenja kojim se izriče disciplinska mjera, obavijestit ćemo javnost o vrsti izrečene mjere, ističe se u priopćenju koje je prenio N1.  

HKSR ovime pokazuje kako se ne odriče odgovornosti u događajima u kojima postoje propusti naših članova, kada su oni utvrđeni stručnom procjenom, te ćemo i dalje ustrajno raditi na utvrđivanju svih otežavajućih uvjeta u kojima se mogući propusti događaju i o tome obavještavati javnost.

OSUĐENI ZBOG ZANEMARIVANJA ‘Presuda roditeljima s Paga trebala je biti znak za uzbunu’

Zbog toga još jednom apeliramo na sve stručnjake iz sustava socijalne skrbi, kao i ostale s kojima međuresorno surađujemo, kao i građane, njihove inicijative te cjelokupnu javnost, da se suzdrže od paušalnih i neutemeljenih ocjena koje unaprijed pretpostavljaju krivnju socijalnih radnika bez dokaza, jer je HKSR, uz ostale ovlasti, stručno tijelo osnovano u svrhu stručnog nadzora nad radom ovlaštenih socijalnih radnika.

Podrška socijalnim radnicima u ostvarenju njihovih zahtjeva za manjom birokracijom, više vremena u radu s korisnicima, boljim prostornim uvjetima rada, usklađivanjem broja korisnika s europskim standardima i zapošljavanjem stručnih radnika sukladno postojećim propisima, ujedno predstavlja podršku naprednom, boljem, pravovremenom i učinkovitijem sustavu zaštite žrtava bilo kojeg oblika nasilja.

ŽRTVE OCA MONSTRUMA Što će se događati s djecom koju je otac bacio s balkona?

Samim time podrška je usmjerena i postizanju uređenijeg i sigurnijeg društva, čemu teže svi zaposlenici sustava socijalne skrbi, stoji u priopćenju Hrvatske komore socijalnih radnika, koje potpisuje predsjednik Antun Ilijaš.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • bagertrans 09.04.2019.

    neće u tim službama nikad biti reda! sjede svi uhljebljeni i čekaju da netko nazove telefonom, možda pošalju policiju i misle kako su svoje obavili! obiđite samo kancelarije u bilo kojem gradu,da vi vidite koliko ih je! i od socijalnog, mirovinskog, pa na dalje!

  • billi Galeb 09.04.2019.

    za sve je kriva čistaćica što nije pobrisala prašinu sa spisa.....e tako mi funkcioniramo uvijek najexx gologuzi majmun....Tu ih je puno krivo rješenje bi bio otkaz ali su svi zaštićeni kao svete krave.... a i "otac" će na kraju biti oslobođen jer će ga proglasiti neuračunjivi i ludim.....Jadna ta dica 😞😞

  • 09.04.2019.

    Tipicna nasa slampavost na radnom mjestu .

Komentiraj...
Vidi sve komentare