To je to što me zanima!

Kolindi milijun, Škori 827.500, a Zoki će dobiti 1,2 mil. kuna...

Milanović je potrošio za cijelu kampanju, kažu u njegovu stožeru, oko 2,2 milijuna kuna. S donacijama nešto višim od 800.000 kuna i proračunskim novcem, tako će biti gotovo na nuli...
Vidi originalni članak

Porezni obveznici će nadoknaditi dio troškova koje su imala tri vodeća predsjednička kandidata. Prema formuli koju su nam potvrdili u Državnom izbornom povjerenstvu, najviše bi trebao dobiti pobjednik izbora Zoran Milanović: 1,2 milijuna kuna. Kolinda Grabar Kitarović će dobiti nadoknadu od 1,08 milijuna kuna, dok će Miroslav Škoro dobiti oko 827.500 kuna. Ni jedan ostali kandidat neće dobiti ni lipe jer nisu osvojili barem deset posto glasova. No ovaj novac će im biti isplaćen tek u drugoj polovici veljače ako njihovi izvještaji budu u potpunosti u skladu sa zakonom. Inače će im DIP uskratiti dio novca.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Milanović je potrošio za cijelu kampanju, kažu u njegovu stožeru, oko 2,2 milijuna kuna. S donacijama nešto višim od 800.000 kuna i proračunskim novcem, tako će biti gotovo na nuli. Grabar Kitarović je samo do kraja godine, bez troška drugog kruga, potrošila 5,4 milijuna kuna - polovica je došla od donatora, a polovica od HDZ-a. Škoro je, uz 350.000 kuna donacija, sam pokrio troškove koji su dosegli 2,5 milijuna kuna.

IMOVINSKO STANJE MILANOVIĆA Najsiromašniji predsjednik: Sad Zoki ide na plaću od 24.000 kn

Ako su svi računi podmireni nakon što stignu novci iz proračuna ili ako ostane viška novca na računu, Kolinda i Milanović ih moraju uplatiti strankama koje su ih kandidirale. Škoro kao nezavisni treba novac vratiti najvećem donatoru: sebi.

Idi na 24sata

Komentari 180

  • 08.01.2020.

    Nemos vjerovat, znaci nije dovoljno sto im glas dam nego jos ih moram i placat, a ne rade nista...ma gadi mi se ovo sve

  • -Lima-ZG-U-❤ 08.01.2020.

    Zoran Milanovic: vom glücklosen Ministerpräsidenten zum Staatsoberhaupt Kroatiens #eto i zbog tog mi dali ZUTI karton ( bas ste seljaci) citajte malo Švicarske novine.... Da treba znat Njemacki....

  • prlekija 08.01.2020.

    hdz vlada je najslabija u evropski skupnosti

Komentiraj...
Vidi sve komentare