News

Komentari 180

Kolindi milijun, Škori 827.500, a Zoki će dobiti 1,2 mil. kuna...

Kolindi milijun, Škori 827.500, a Zoki će dobiti 1,2 mil. kuna...

Milanović je potrošio za cijelu kampanju, kažu u njegovu stožeru, oko 2,2 milijuna kuna. S donacijama nešto višim od 800.000 kuna i proračunskim novcem, tako će biti gotovo na nuli...

Porezni obveznici će nadoknaditi dio troškova koje su imala tri vodeća predsjednička kandidata. Prema formuli koju su nam potvrdili u Državnom izbornom povjerenstvu, najviše bi trebao dobiti pobjednik izbora Zoran Milanović: 1,2 milijuna kuna. Kolinda Grabar Kitarović će dobiti nadoknadu od 1,08 milijuna kuna, dok će Miroslav Škoro dobiti oko 827.500 kuna. Ni jedan ostali kandidat neće dobiti ni lipe jer nisu osvojili barem deset posto glasova. No ovaj novac će im biti isplaćen tek u drugoj polovici veljače ako njihovi izvještaji budu u potpunosti u skladu sa zakonom. Inače će im DIP uskratiti dio novca.

POGLEDAJTE VIDEO:

Milanović je potrošio za cijelu kampanju, kažu u njegovu stožeru, oko 2,2 milijuna kuna. S donacijama nešto višim od 800.000 kuna i proračunskim novcem, tako će biti gotovo na nuli. Grabar Kitarović je samo do kraja godine, bez troška drugog kruga, potrošila 5,4 milijuna kuna - polovica je došla od donatora, a polovica od HDZ-a. Škoro je, uz 350.000 kuna donacija, sam pokrio troškove koji su dosegli 2,5 milijuna kuna.

Ako su svi računi podmireni nakon što stignu novci iz proračuna ili ako ostane viška novca na računu, Kolinda i Milanović ih moraju uplatiti strankama koje su ih kandidirale. Škoro kao nezavisni treba novac vratiti najvećem donatoru: sebi.

Najčitaniji članci