To je to što me zanima!

'Kontrolirao sam bijes, spustio glavu i rekao sebi - smiri se...'

Ne mislim stati, neću nikoga vrijeđati jer sam profesor i nikada od mene u Saboru i nećete čuti bilo kakvu psovku, ali sigurno ćete  dalje očito žestoku kritiku Vlade Andreja Plenkovića, kaže Grmoja
Vidi originalni članak

Bio sam svjestan da me nastoje isprovocirati kako bi incident premijera pao u drugu plan, rekao je Nikola Grmoja (Most) na psovke i uvrede koje je nakon incidenta s premijerom primio od zastupnika HDZ-a. 

- Dobro sam kontrolirao bijes, spustio glavu i rekao sebi: "Nikola, smiri se" i izašao iz sabornice - kazao je.

'UZORNI' HDZ-OVCI U SABORU Josip Đakić Mostovom Grmoji u Saboru poručio: "Odje*i!"
 
Uvjeren je da je sada jasno tko je jedina oporba u Saboru i najviše smeta Andreju Plenkoviću i HDZ-u, jer kritizira i potvara prave teme.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ne mislim stati, neću nikoga vrijeđati jer sam profesor i nikada od mene u Saboru i nećete čuti bilo kakvu psovku, ali sigurno ćete i dalje čuti žestoku kritiku Vlade Andreja Plenkovića. O korupciji i izdaju nacionalnih interesa neću šutjeti - rekao je.

PLENKOVIĆ NAKON INCIDENTA U SABORU 'Most širi govor mržnje. Nikad više s njima nećemo surađivati'

Đakiću je, pak, poručio da ne treba njega preodgajati, jer ima koga je trebao odgajati. 

- Mene su moji roditelji lijepo odgojili i tako odgajam svoje dijete i djecu u školu. Čuo sam da je Đakić rekao da sam ga pozvao na kavu. Nikada nisam niti ću popiti kavu sa zastupnikom poput Josipa Đakića. Niti s jednim zastupnikom iz HDZ-a u Saboru nisam popio. Kave pijem sa svojim prijateljima i stranačkim kolegama - rekao je Grmoja. 

REAKCIJE MINISTRA 'Premijer je reagirao ljudski, a svatko od nas bi tako reagirao'

Na pitanje doprinosi li i sramotnom ponašanju zastupnika, uzvratio je da su ga građani birali da govori. 

- I dalje ću govoriti, ali vrijeđati neću nikoga. Neću stati, ako to nekome smeta to je njegov problem. Odgovaram građanima - ustvrdio je. 

'Bandićev' Klub zastupnicima: Parlamentarni rad temeljite na argumentima 

Saborski Klub Stranke rada i solidarnosti i nezavisnih zastupnika, u petak je osudio govor mržnje i uporabu neutemeljenih i diskriminirajućih političkih kvalifikacija te pozvao sve saborske zastupnike da svoj politički rad u Hrvatskom saboru temelje na argumentima i konkretnim prijedlozima koji će poboljšati život građana.

"Strategija političkog djelovanja, bez konkretnog političkog programa i konstruktivnih prijedloga u posljednje je vrijeme postala politička platforma pojedinih zastupnika, a ponekad i cijelih klubova", poručuju iz Kluba.

Iako ne preciziraju na koga misle, razvidno je da to ide na oporbenu 'adresu' i da se referiraju na atmosferu koja je posljednjih dana, ali i mjeseci, prisutna u Hrvatskom saboru i političkoj javnosti.

Govor mržnje prelijeva se na ulicu, žrtve nevini ljudi

"Neargumentirano optuživanje predsjednika Vlade i ministara, uz pozivanje na najranjivije skupine građana, bivše logoraše, i ponovno zlonamjerno izazivanje prijepora sa susjednim državama ne nudi nikakvo rješenje, naprotiv. Zastupnici moraju biti odgovorni u političkoj komunikaciji, jer se govor mržnje iz Sabora, često puta prelije na ulicu i žrtve postaju nevini ljudi", upozorava 'Bandićev' Klub.

Poručuje pritom kako mu nije namjera politički kvalificirati takve stavove, jer "ako je išta poznato, to je činjenica da je taj Klub jedan od rijetkih čiji članovi ne sudjeluju u takvoj političkoj retorici". Ideološka i svjetonazorska pitanja osobna su stvar svakog pojedinca.

Navodeći kako građani-birači od zastupnika očekuju da se bore za njihov boljitak, za manje poreze, veće plaće, mirovine, dostupnu infrastrukturu, zdravstvo i bolje školstvo, iz 'Bandićeva' Kluba poručuju da svoje političke snage usmjerava upravo u tom smjeru, izbjegavajući ideološke rasprave i vrijeđanje zastupnika bez obzira iz kojeg političkog spektra dolazili.

"Naše političke snage usmjeravamo u tom pravcu, a rezultati su već vidljivi na projektu Imunološkog zavoda i besplatnim udžbenicima za sve osnovnoškolce u Hrvatskoj i u realizaciji projekta Dječje bolnice u Blatu", navode iz Kluba Stranke rada i solidarnosti i nezavisnih zastupnika.

 

Idi na 24sata

Komentari 158

  • broj123 19.01.2019.

    stara narodana: Pas koji laje ne grize...

  • vladimir428 19.01.2019.

    Razlika vrijeđanja između Grmoje i anemičnog Andreja je u tome što Andrej vrijđa kulturnjački, filozofski ali baš svakoga tko nije s njim.Dokaz svaki aktualni sat u hr. saboru.Uvrede umotane u celofan.Samo Plenky i crna guja Jandrokoviću, do kada?

  • marinahodak1@gmail.com 18.01.2019.

    Ahahahahahaha ne izvlači se sada Grmlja...Usain Bolt je bio prema tebi nula kako si pobjegao...a Plenki nebi sa tobom prljao ruke...ne izigravati zrtvu...jer reci nekome da je veleizdajnički nastrojen a za to nemas dokaza...i rugati se sa bolesti ....priznao si da si mu samo rekao da je anemican...srami se...daljnja rasprava o tebi je suvišna...😙😣

Komentiraj...
Vidi sve komentare