Obavijesti

News

Komentari 158

'Kontrolirao sam bijes, spustio glavu i rekao sebi - smiri se...'

'Kontrolirao sam bijes, spustio glavu i rekao sebi - smiri se...'
1

Ne mislim stati, neću nikoga vrijeđati jer sam profesor i nikada od mene u Saboru i nećete čuti bilo kakvu psovku, ali sigurno ćete  dalje očito žestoku kritiku Vlade Andreja Plenkovića, kaže Grmoja

VIDEO

Bio sam svjestan da me nastoje isprovocirati kako bi incident premijera pao u drugu plan, rekao je Nikola Grmoja (Most) na psovke i uvrede koje je nakon incidenta s premijerom primio od zastupnika HDZ-a. 

- Dobro sam kontrolirao bijes, spustio glavu i rekao sebi: "Nikola, smiri se" i izašao iz sabornice - kazao je.

Josip Đakić Mostovom Grmoji u Saboru poručio: "Odje*i!"
Josip Đakić Mostovom Grmoji u Saboru poručio: "Odje*i!"


 
Uvjeren je da je sada jasno tko je jedina oporba u Saboru i najviše smeta Andreju Plenkoviću i HDZ-u, jer kritizira i potvara prave teme.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:30

- Ne mislim stati, neću nikoga vrijeđati jer sam profesor i nikada od mene u Saboru i nećete čuti bilo kakvu psovku, ali sigurno ćete i dalje čuti žestoku kritiku Vlade Andreja Plenkovića. O korupciji i izdaju nacionalnih interesa neću šutjeti - rekao je.

'Most širi govor mržnje. Nikad više s njima nećemo surađivati'
'Most širi govor mržnje. Nikad više s njima nećemo surađivati'

Đakiću je, pak, poručio da ne treba njega preodgajati, jer ima koga je trebao odgajati. 

- Mene su moji roditelji lijepo odgojili i tako odgajam svoje dijete i djecu u školu. Čuo sam da je Đakić rekao da sam ga pozvao na kavu. Nikada nisam niti ću popiti kavu sa zastupnikom poput Josipa Đakića. Niti s jednim zastupnikom iz HDZ-a u Saboru nisam popio. Kave pijem sa svojim prijateljima i stranačkim kolegama - rekao je Grmoja. 

'Premijer je reagirao ljudski, a svatko od nas bi tako reagirao'
'Premijer je reagirao ljudski, a svatko od nas bi tako reagirao'

Na pitanje doprinosi li i sramotnom ponašanju zastupnika, uzvratio je da su ga građani birali da govori. 

- I dalje ću govoriti, ali vrijeđati neću nikoga. Neću stati, ako to nekome smeta to je njegov problem. Odgovaram građanima - ustvrdio je. 

'Bandićev' Klub zastupnicima: Parlamentarni rad temeljite na argumentima 

Saborski Klub Stranke rada i solidarnosti i nezavisnih zastupnika, u petak je osudio govor mržnje i uporabu neutemeljenih i diskriminirajućih političkih kvalifikacija te pozvao sve saborske zastupnike da svoj politički rad u Hrvatskom saboru temelje na argumentima i konkretnim prijedlozima koji će poboljšati život građana.

"Strategija političkog djelovanja, bez konkretnog političkog programa i konstruktivnih prijedloga u posljednje je vrijeme postala politička platforma pojedinih zastupnika, a ponekad i cijelih klubova", poručuju iz Kluba.

Iako ne preciziraju na koga misle, razvidno je da to ide na oporbenu 'adresu' i da se referiraju na atmosferu koja je posljednjih dana, ali i mjeseci, prisutna u Hrvatskom saboru i političkoj javnosti.

Govor mržnje prelijeva se na ulicu, žrtve nevini ljudi

"Neargumentirano optuživanje predsjednika Vlade i ministara, uz pozivanje na najranjivije skupine građana, bivše logoraše, i ponovno zlonamjerno izazivanje prijepora sa susjednim državama ne nudi nikakvo rješenje, naprotiv. Zastupnici moraju biti odgovorni u političkoj komunikaciji, jer se govor mržnje iz Sabora, često puta prelije na ulicu i žrtve postaju nevini ljudi", upozorava 'Bandićev' Klub.

Poručuje pritom kako mu nije namjera politički kvalificirati takve stavove, jer "ako je išta poznato, to je činjenica da je taj Klub jedan od rijetkih čiji članovi ne sudjeluju u takvoj političkoj retorici". Ideološka i svjetonazorska pitanja osobna su stvar svakog pojedinca.

Navodeći kako građani-birači od zastupnika očekuju da se bore za njihov boljitak, za manje poreze, veće plaće, mirovine, dostupnu infrastrukturu, zdravstvo i bolje školstvo, iz 'Bandićeva' Kluba poručuju da svoje političke snage usmjerava upravo u tom smjeru, izbjegavajući ideološke rasprave i vrijeđanje zastupnika bez obzira iz kojeg političkog spektra dolazili.

"Naše političke snage usmjeravamo u tom pravcu, a rezultati su već vidljivi na projektu Imunološkog zavoda i besplatnim udžbenicima za sve osnovnoškolce u Hrvatskoj i u realizaciji projekta Dječje bolnice u Blatu", navode iz Kluba Stranke rada i solidarnosti i nezavisnih zastupnika.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 158
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.