Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
288 komentara

'Most širi govor mržnje. Nikad više s njima nećemo surađivati'

Smatram da je apsolutno neprihvatljivo da me se naziva veleizdajnikom. To je ona granica gdje mi kao političari koji su u dijalogu možemo trpjeti laži, kletve i uvrede, ali baš optužbe za veleizdaju nećemo trpjeti, kaže premijer

Zagreb: Vlada održala 138. sjednicu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
288 komentara

Na početku sjednice Vlade premijer Andrej Plenković  osvrnuo na incidente u Saboru, kojima je i sam sudjelovao. Naveo je kako je saborska rasprava o izvješćima o sastancima Europskog vijeća rezultirala novom salvom uvreda, laži, difamacija i kleveta, ali i optužbi njega i  potpredsjednice Vlade za veleizdaju. 

POGLEDAJTE VIDEO:

SNIMKA SUKOBA S GRMOJOM Ovako je to izgledalo u Saboru: "Nisam se išao obračunati"

- To je apsolutno neprihvatljivo. To je ona granica gdje mi kao političari koji smo u političkoj borbi i dijalogu ne možemo trpjeti. Možemo trpjeti uvrede, laži i klevete, ali optužbe za veleizdaju nećemo trpjeti - poručio je Plenković. 

Optužio je stranku Most da kontinuirano doprinosi pojačanju govora mržnje i spirali govora mržnje koja se vrti. 

- Rekao sam da ja kao premijer, Vlada, ali ni HDZ nećemo dopustili da se u Hrvatskoj širi takva mržnja kao što je širi ova stranka, a stanka se zove Most. Tu podvlačimo crtu, to su takvi politički akteri s kojim ni u kojoj varijanti nećemo surađivati - poručio je Plenković. 

Naveo je kako je odgovornost vladajućih puno veća za toleranciju u društvu i suživot, jer ne žele da se kao plodovi takvih nastupa događaju problemi u realnom životu građana. 

Zagreb: Konferencija za medije MOST-a BULJ: HTIO ME ODGURNUTI, ALI NIJE USPIO 'Premijer je krenuo k'o vol u kupus. Pokazao je pravo lice...'

- Tu očekujem od svih vas da jednako snažno zastupate upravo takve stavove. Tu radimo razliku između ozbiljnih političkih aktera  i  politikanata na hrvatskoj političkoj sceni - zaključio je Plenković.  

Vlada usvojila izvješće u provedbi Strategije nacionalne sigurnosti 

Na sjednici Vlade usvojeno je izvješće o provedbi Strategije nacionalne sigurnosti Hrvatske. Ministar obrane Damir Krstičević kazao je da izvješće ne daje samo pregled poduzetih aktivnosti, nego naznačuje i izazove s kojima se susrećemo u promicanju nacionalne sigurnosti.

- Prepoznavanje tih izazova, prepreka te stalna prilagodba sustava nacionalne sigurnosti trajna je zadaća u ispunjenju uloge državnih tijela u skrbi za nacionalnu sigurnost - poručio je Krstičević.

Vlada je prihvatila i plana prijama u Hrvatsku vojsku za ovu godinu, ali prijedlog promjena kategorija postojećeg vojnog osoblja. Krstičević je najavio kako će se s tržišta rada primiti 976 ljudi te 629 temeljem promjene kategorije postojećeg osoblja.

Vlada je odlučila raspustiti Županijske skupštine Ličko-senjske županije, Gradskog vijeća Iloka, Gradskog vijeća Ogulina i Općinskog vijeća Davor. Ministar uprave Lovro Kuščević pojasnio je kako je riječ o lokalnim jedinicama u kojima nisu na vrijeme doneseni proračuni. 

- Nakon pravomoćnosti rješenja o raspuštanju Vlada će raspisati prijevremene izbore u roku ne manjem od 30 dana i ne dužem od 60 dana od dana raspisivanja izbora - izvijestio je ministar Krstičević. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message