Obavijesti

News

Komentari 288

'Most širi govor mržnje. Nikad više s njima nećemo surađivati'

'Most širi govor mržnje. Nikad više s njima nećemo surađivati'
20

Smatram da je apsolutno neprihvatljivo da me se naziva veleizdajnikom. To je ona granica gdje mi kao političari koji su u dijalogu možemo trpjeti laži, kletve i uvrede, ali baš optužbe za veleizdaju nećemo trpjeti, kaže premijer

VIDEO

Na početku sjednice Vlade premijer Andrej Plenković  osvrnuo na incidente u Saboru, kojima je i sam sudjelovao. Naveo je kako je saborska rasprava o izvješćima o sastancima Europskog vijeća rezultirala novom salvom uvreda, laži, difamacija i kleveta, ali i optužbi njega i  potpredsjednice Vlade za veleizdaju. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:30
Ovako je to izgledalo u Saboru: "Nisam se išao obračunati"
Ovako je to izgledalo u Saboru: "Nisam se išao obračunati"

- To je apsolutno neprihvatljivo. To je ona granica gdje mi kao političari koji smo u političkoj borbi i dijalogu ne možemo trpjeti. Možemo trpjeti uvrede, laži i klevete, ali optužbe za veleizdaju nećemo trpjeti - poručio je Plenković. 

Optužio je stranku Most da kontinuirano doprinosi pojačanju govora mržnje i spirali govora mržnje koja se vrti. 

- Rekao sam da ja kao premijer, Vlada, ali ni HDZ nećemo dopustili da se u Hrvatskoj širi takva mržnja kao što je širi ova stranka, a stanka se zove Most. Tu podvlačimo crtu, to su takvi politički akteri s kojim ni u kojoj varijanti nećemo surađivati - poručio je Plenković. 

Naveo je kako je odgovornost vladajućih puno veća za toleranciju u društvu i suživot, jer ne žele da se kao plodovi takvih nastupa događaju problemi u realnom životu građana. 

'Premijer je krenuo k'o vol u kupus. Pokazao je pravo lice...'
'Premijer je krenuo k'o vol u kupus. Pokazao je  pravo lice...'

- Tu očekujem od svih vas da jednako snažno zastupate upravo takve stavove. Tu radimo razliku između ozbiljnih političkih aktera  i  politikanata na hrvatskoj političkoj sceni - zaključio je Plenković.  

Vlada usvojila izvješće u provedbi Strategije nacionalne sigurnosti 

Na sjednici Vlade usvojeno je izvješće o provedbi Strategije nacionalne sigurnosti Hrvatske. Ministar obrane Damir Krstičević kazao je da izvješće ne daje samo pregled poduzetih aktivnosti, nego naznačuje i izazove s kojima se susrećemo u promicanju nacionalne sigurnosti.

- Prepoznavanje tih izazova, prepreka te stalna prilagodba sustava nacionalne sigurnosti trajna je zadaća u ispunjenju uloge državnih tijela u skrbi za nacionalnu sigurnost - poručio je Krstičević.

Vlada je prihvatila i plana prijama u Hrvatsku vojsku za ovu godinu, ali prijedlog promjena kategorija postojećeg vojnog osoblja. Krstičević je najavio kako će se s tržišta rada primiti 976 ljudi te 629 temeljem promjene kategorije postojećeg osoblja.

Vlada je odlučila raspustiti Županijske skupštine Ličko-senjske županije, Gradskog vijeća Iloka, Gradskog vijeća Ogulina i Općinskog vijeća Davor. Ministar uprave Lovro Kuščević pojasnio je kako je riječ o lokalnim jedinicama u kojima nisu na vrijeme doneseni proračuni. 

- Nakon pravomoćnosti rješenja o raspuštanju Vlada će raspisati prijevremene izbore u roku ne manjem od 30 dana i ne dužem od 60 dana od dana raspisivanja izbora - izvijestio je ministar Krstičević. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 288
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21