To je to što me zanima!

Kraj trećeg vala u Britaniji? Broj zaraženih u padu već pet dana

Ovo je prvi put od 6. srpnja da je broj pozitivnih slučajeva pao ispod 30 tisuća. Posljednji put je ovakav pad zabilježen u veljači nakon zimskog vala zaraze
Vidi originalni članak

Britanski stručnjaci kažu kako je moguće da je Britanija prošla vrh trećeg vala epidemije jer broj zaraženih pada već peti dan za redom, prenosi Daily Mail.

DAN SLOBODE Velika Britanija ukinula sve korona mjere: Maske postale stvar izbora, nestašica testova

Zabilježen je velik pad u broju pozitivnih testova. Prošle nedjelje bilo ih je 48 tisuća dok ih je jučer bilo nešto više od 29 tisuća što ukazuje na to da je vrhunac vala vjerojatno prošao.

Ovo je prvi put od 6. srpnja da je broj pozitivnih slučajeva pao ispod 30 tisuća. Posljednji put je ovakav pad zabilježen u veljači nakon zimskog vala zaraze.

- Ovaj trend djeluje ohrabrujuće, pad broja zaraženih dramatično je veći nego što smo očekivali. Neki su govorili kako bi nas mogla zadesiti katastrofa, ali čini se kako brojke pokazuju suprotno - rekao je Paul Hunter, profesor medicine na sveučilištu East Anglia.

MJERE NE VRIJEDE Dok broj zaraza raste, Velika Britanija organizira glazbeni festival: Očekuju na tisuće ljudi

Hunter kaže kako je vjerojatno da velikog porasta neće biti, a ako i dođe do nekog manjeg rasta brojki on će biti kratkoročan.

Trenutno je 87,6 posto ljudi primilo svoju prvu dozu cjepiva u Velikoj Britaniji.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • verjandir 26.07.2021.

    U redu da se čuvamo i ugroženi cijepe ali mi nije jasno zašto takav pritisak na djecu rade.Kao što znamo djeca su to najbrže i najlakše prebrodila i umjeto da razviju prirodan imunitet oni forsiraju cjepljenje,ne možeš vjerovat kolika je ta pohlepa da ih nije briga za djecu.

  • gonisee 26.07.2021.

    CDC je pozvao laboratorije da "uštede vrijeme i resurse" uvođenjem kompleta koji mogu identificirati i razlikovati pozitivan test na koronavirus i gripu.. Pa eto vam. CDC je u osnovi priznao da se mnogi slučajevi COVID-19 u prošloj godini nisu mogli razlikovati od slučajeva "gripe". Nije ni čudo što su slučajevi gripe na toliko mjesta pali na nulu.

  • 26.07.2021.

    Ukinuli mjere i nema zaraženih??? Ajde provakseri objasnite?

Komentiraj...
Vidi sve komentare