News

Komentari 37

Kraj trećeg vala u Britaniji? Broj zaraženih u padu već pet dana

Kraj trećeg vala u Britaniji? Broj zaraženih u padu već pet dana

Ovo je prvi put od 6. srpnja da je broj pozitivnih slučajeva pao ispod 30 tisuća. Posljednji put je ovakav pad zabilježen u veljači nakon zimskog vala zaraze

Britanski stručnjaci kažu kako je moguće da je Britanija prošla vrh trećeg vala epidemije jer broj zaraženih pada već peti dan za redom, prenosi Daily Mail.

Zabilježen je velik pad u broju pozitivnih testova. Prošle nedjelje bilo ih je 48 tisuća dok ih je jučer bilo nešto više od 29 tisuća što ukazuje na to da je vrhunac vala vjerojatno prošao.

Ovo je prvi put od 6. srpnja da je broj pozitivnih slučajeva pao ispod 30 tisuća. Posljednji put je ovakav pad zabilježen u veljači nakon zimskog vala zaraze.

- Ovaj trend djeluje ohrabrujuće, pad broja zaraženih dramatično je veći nego što smo očekivali. Neki su govorili kako bi nas mogla zadesiti katastrofa, ali čini se kako brojke pokazuju suprotno - rekao je Paul Hunter, profesor medicine na sveučilištu East Anglia.

Hunter kaže kako je vjerojatno da velikog porasta neće biti, a ako i dođe do nekog manjeg rasta brojki on će biti kratkoročan.

Trenutno je 87,6 posto ljudi primilo svoju prvu dozu cjepiva u Velikoj Britaniji.