To je to što me zanima!

Kremlj optužio Joea Bidena za širenje mržnje prema Rusiji

Kremlj je priopćio da je ocjena demokratskog kandidata za američkog predsjednika da je Rusija najveća prijetnja američkoj nacionalnoj sigurnosti ne samo pogrešna već također potiče mržnju prema Rusiji
Vidi originalni članak

Objava Kremlja stiže tek nešto više od tjedan dana pred američke izbore 3. studenoga, a u anketama Joe Biden vodi ispred Donalda Trumpa.

"Apsolutno se ne slažemo s Bidenovom procjenom. Možemo samo izraziti žaljenje što se na ovakav način širi mržnja prema Ruskoj Federaciji", kazao je Dmitrij Peskov, glasnogovornik Kremlja.

Biden je u nedjelju u emisiji CBS-a "60 minutes" naveo Rusiju kao najozbiljniju globalnu prijetnju SAD-u, dok je Kinu tek nazvao "najvećim konkurentom".

TRUMP ILI BIDEN? Posljednji tjedan kampanje u SAD-u, rekordan broj zaraženih

"Mislim da najveću prijetnju Americi, što se tiče ugrožavanja naše sigurnosti i naših saveza, predstavlja Rusija", rekao je Biden.

Rusija je također odbacila optužbe američkih obavještajnih službi za pokušaje miješanja u ovogodišnje izbore.

Ruski predsjednik Vladimir Putin, koji je ranije hvalio Trumpa jer je isticao da želi izgraditi bolje odnose s Moskvom, kazao je da će Rusija surađivati s bilo kojim američkim vođom, no nije propustio reći da  se Joe Biden  služi "oštrom, proturuskom retorikom".

UTJEČU NA REZULTATE CIA: Rusi i Iranci miješaju se u američke predsjedničke izbore

Odnosi Moskve i Washingtona potonuli su na razinu iz Hladnog rata nakon što je Rusija 2014. anektirala ukrajinski Krim. Biden je tada obnašao dužnost potpredsjednika u mandatu Baracka Obame.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 26.10.2020.

    Ishlapjeli starac! doduše i dok je bio mlađi nije baš bio normalan.

  • trenutak istine 26.10.2020.

    Iz nekog razloga želim da pobijedi Trump ,dakle navijam ...

  • jumar 26.10.2020.

    Nista cudno, ukoliko znamo koliko je ratova vodio Barack Obama i jos covjek dobije Nobela za mir. Mediji mogu sve. Biden samo nastavlja globalnu ratno-huskacku politiku prethodne administracije, dok je D. Trump bio vise okrenut protiv migranata i medija, a drzao se po strani od ratnih sukoba.

Komentiraj...
Vidi sve komentare