To je to što me zanima!

Lagala da ima rak i skupljala novac za liječenje - ide u zatvor

Nicole Elkabbas (42) proglašena je krivom za prevaru nakon što je lagala da ima rak jajnika, skupila 50.000 eura donacija i sve potrošila na kockarske dugove i karte za nogometne utakmice
Vidi originalni članak

Nicole Elkabbas morala je na operaciju vađenja žučnog mjehura. Netko ju je slikao dok je u bolovima ležala u bolničkom krevetu, a ona je kasnije tu fotografiju iskoristila kako bi lažirala da ima rak jajnika i preko GoFundMe kampanje skupila više od 50.000 eura donacija. U ponedjeljak je proglašena krivom za prevaru i posjedovanje imovine stečene nezakonitim putem, prenosi The Sun.  

Nicole (42), majci 11-godišnjeg dječaka iz Broadstairsa u Kentu, nikad nije dijagnosticiran rak jajnika, a skupljene donacije iskoristila je kako bi otplatila kockarske dugove i financirala raskalašen život. Pokrenula je online kampanju naziva 'Nicole treba našu pomoć za liječenje' u kojoj se pretvarala da piše kao njezina majka o kojoj se skrbi.

U tekstu kampanje Nicole je okarakterizirana kao prekrasna kćer i divna majka, a priložena je bila fotografija prije operacije žučnog mjehura. Ta operacija, izvedena u Privatnoj bolnici Spencer u Margateu, plaćena je iz privatnog zdravstvenog osiguranja i nije imala nikakve veze s rakom. 

 - U njezinom tijelu nije bilo malignog tkiva, a oba jajnika su izgledala normalno - rekao je u svom svjedočenju doktor George Tsavellas, koji je izvodio operaciju. Njezin ginekolog potvrdio je da Nicole nema i da nikad nije imala rak jajnika.

ŠOKANTNO SUĐENJE Julija Adlešič (22) si je odrezala ruku da uzme milijun eura od osiguranja jer je bankrotirala?!

Sudac Mark Weekes u presudi je rekao da je Nicole osuđena prema jako uvjerljivim dokazima te da je idući korak određivanje trajanja zatvorske kazne. 

Problemi s kockanjem

Nicole je sebe opisala kao ovisnicu o kockanju koja je u 2018. godini na porok potrošila više od 70.000 eura. Nazvala je svoju naviku pretjeranom i nekontroliranom. Uz otplaćivanje kockarskih dugova, Nicole je novcem od donacija platila čak šest putovanja u Španjolsku, no tvrdila je da su putovanja bila u posebnu privatnu kliniku gdje bi operacija navodnog raka jajnika koštala 40.000 eura plus 6 puta 13.700 eura mjesečno za lijekove. 

 - Nije koristila taj novac za liječenje raka. Nije ga trebala za liječenje raka jer nije imala rak. Elkabbas je taj novac koristila za kockanje, otplaćivanje dugova i financiranje svog skupog životnog stila - rekao je tužitelj Ben Irwin.

HAKERSKA PRIJEVARA Krivotvorio mail, račun u banci i dokumentaciju: Tvrtka mu je uplatila desetke tisuća kuna...

Nikakva dokumentacija koja bi poduprla njene tvrdnje o liječenju u Španjolskoj nije pronađena, a sama Nicole je priznala na suđenju da ne zna ima li rak, nakon što je mjesecima tvrdila da je 100% sigurna da je bolesna. U tužbi se navodi da je jedna žena donirala 5.508 eura za lažno liječenje te da se Nicole čak našla uživo s jednim od donatora da ga uvjeri da treba još novca. 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • 24.11.2020.

    To je tip žena što su frigidne i ne želi pod svoju ljubav da se namjesti kako bi bio red a da je normalna podala bi se nekome i lijepo živjela bez grižnje savjesti i ovakvih ružnih stvari

  • ironmaiden eddie 24.11.2020.

    Nek ide u pm!

  • duduuusta 24.11.2020.

    A na fucu se ide a..?

Komentiraj...
Vidi sve komentare