Obavijesti

News

Komentari 13

Lagala da ima rak i skupljala novac za liječenje - ide u zatvor

Lagala da ima rak i skupljala novac za liječenje - ide u zatvor
2

Nicole Elkabbas (42) proglašena je krivom za prevaru nakon što je lagala da ima rak jajnika, skupila 50.000 eura donacija i sve potrošila na kockarske dugove i karte za nogometne utakmice

VIDEO

Nicole Elkabbas morala je na operaciju vađenja žučnog mjehura. Netko ju je slikao dok je u bolovima ležala u bolničkom krevetu, a ona je kasnije tu fotografiju iskoristila kako bi lažirala da ima rak jajnika i preko GoFundMe kampanje skupila više od 50.000 eura donacija. U ponedjeljak je proglašena krivom za prevaru i posjedovanje imovine stečene nezakonitim putem, prenosi The Sun.  

Nicole Elkabbas court case

Nicole (42), majci 11-godišnjeg dječaka iz Broadstairsa u Kentu, nikad nije dijagnosticiran rak jajnika, a skupljene donacije iskoristila je kako bi otplatila kockarske dugove i financirala raskalašen život. Pokrenula je online kampanju naziva 'Nicole treba našu pomoć za liječenje' u kojoj se pretvarala da piše kao njezina majka o kojoj se skrbi.

U tekstu kampanje Nicole je okarakterizirana kao prekrasna kćer i divna majka, a priložena je bila fotografija prije operacije žučnog mjehura. Ta operacija, izvedena u Privatnoj bolnici Spencer u Margateu, plaćena je iz privatnog zdravstvenog osiguranja i nije imala nikakve veze s rakom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 - U njezinom tijelu nije bilo malignog tkiva, a oba jajnika su izgledala normalno - rekao je u svom svjedočenju doktor George Tsavellas, koji je izvodio operaciju. Njezin ginekolog potvrdio je da Nicole nema i da nikad nije imala rak jajnika.

Julija Adlešič (22) si je odrezala ruku da uzme milijun eura od osiguranja jer je bankrotirala?!
Julija Adlešič (22) si je odrezala ruku da uzme milijun eura od osiguranja jer je bankrotirala?!

Sudac Mark Weekes u presudi je rekao da je Nicole osuđena prema jako uvjerljivim dokazima te da je idući korak određivanje trajanja zatvorske kazne. 

Problemi s kockanjem

Nicole je sebe opisala kao ovisnicu o kockanju koja je u 2018. godini na porok potrošila više od 70.000 eura. Nazvala je svoju naviku pretjeranom i nekontroliranom. Uz otplaćivanje kockarskih dugova, Nicole je novcem od donacija platila čak šest putovanja u Španjolsku, no tvrdila je da su putovanja bila u posebnu privatnu kliniku gdje bi operacija navodnog raka jajnika koštala 40.000 eura plus 6 puta 13.700 eura mjesečno za lijekove. 

 - Nije koristila taj novac za liječenje raka. Nije ga trebala za liječenje raka jer nije imala rak. Elkabbas je taj novac koristila za kockanje, otplaćivanje dugova i financiranje svog skupog životnog stila - rekao je tužitelj Ben Irwin.

Krivotvorio mail, račun u banci i dokumentaciju: Tvrtka mu je uplatila desetke tisuća kuna...
Krivotvorio mail, račun u banci i dokumentaciju: Tvrtka mu je uplatila  desetke tisuća kuna...

Nikakva dokumentacija koja bi poduprla njene tvrdnje o liječenju u Španjolskoj nije pronađena, a sama Nicole je priznala na suđenju da ne zna ima li rak, nakon što je mjesecima tvrdila da je 100% sigurna da je bolesna. U tužbi se navodi da je jedna žena donirala 5.508 eura za lažno liječenje te da se Nicole čak našla uživo s jednim od donatora da ga uvjeri da treba još novca. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.