To je to što me zanima!

'Macron je katastrofa, Zapad je pogriješio, a Putin shvatio da može 'uzimati' sve što poželi...'

Zapad je reagirao preblago. Poslali smo krivu poruku nakon situacije u Gruziji 2008. godine i pripajanja Krima 2014. godine. Putin je izračunao da bez velikog 'troška' može otimati zemlju, veli Rasmussen
Vidi originalni članak

Odgovor Zapada je bio preblag. Francuska gotovo i nije pomogla Ukrajini. Macronovi potezi su katastrofalni... Sve to i još puno toga rekao je u velikom intervjuu za Atlantic bivši šef NATO-a Anders Fogh Rasmussen..

Rasmussen, koji je prije pozicije u NATO-u bio danski premijer, žestoko je kritizirao dio zapadnih saveznika. U prvom redu, Francusku.

BIZARAN PRILOG RUSKE TV 'Prednosti gubitka bližnjeg': U Ukrajini smo izgubili sina, ali nam je Putin dao novac za Ladu!

- Velika Britanija je sjajan saveznik Ukrajini. Kao i SAD. Oni im pružaju značajnu pomoć. To se i ne može reći za Francusku i njezinog vođu Emmanuela Macrona koji je davao poprilično bizarne izjave. Posebno ona u kojoj kaže kako bi Zapad trebao izbjeći ponižavanje Vladimira Putina. Njegova 'telefonska diplomacija' pokazala se neuspješnom - kaže Danac, koji se referira na nekoliko poziva prije početka invazije u kojima Macron pokušava 'spasiti stvar'.

PUTINOV ČEČEN APTI 'Europa i SAD preklinjat će nas za milost. Nećemo se zaustaviti na Ukrajini, NATO ćemo uništiti'

- Kad pogledate oružje koje je Zapad poslao Ukrajinu, Francuska gotovo da nije doprinijela. To je isto koliko je i Danska ponudila, oko 160 mil. dolara u vojnoj pomoći - veli Rasmussen.

Komentirao je zatim i Macronovo stajalište da bi Putinu trebalo pružiti 'izlaznu rampu'.

IZ MINUTE U MINUTU Velika Britanija: Rusi su u panici jer gube sve više ljudi. Snizili su uvjete za pristup vojsci

- Zapad je reagirao preblago. Poslali smo krivu poruku nakon situacije u Gruziji 2008. godine i pripajanja Krima 2014. godine. Putin je izračunao da bez velikog 'troška' može otimati zemlju susjedima - veli Danac, koji je bio šef NATO saveza od 2009. do 2014. godine i odmah nastavlja:

'KINA NAS NE SMIJE VOJNO PRESTIĆI' Bivši britanski premijer Blair: Približavamo se kraju zapadne političko-ekonomske dominacije

- Upravo zato su Macronove izjave katastrofalne. Sugerira da ne treba slušati pravni poredak i da on više ne vrijedi. Da sad vrijedi pravilo jačeg. Ako se Putin može izvući s otimanjem teritorija Ukrajini, to je užasno! I što je sljedeće? Ako Putin uspije u Ukrajini, neće se samo na tome zaustaviti. Idući cilj bit će Moldavija, pa onda Gruzija... - završava Danac.

OVDJE PRATITE SITUACIJU U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU

Idi na 24sata

Komentari 7

  • vilim1234 20.07.2022.

    Sto vele Keleminec i Skejo na to,slična su razina

  • urnebes 19.07.2022.

    Danac a dostojan nasljednik Josefa G. što se događa sa ovim nordijcima da su postali ovako agresivni, za ne povjerovat, još ako se zna za ratohuškanje norvežanina štoltenberga, po ratnoj retorici pretekli su nas južnjake, premda treba se dobro "naoštrit" za nas ostavit na drugoj poziciji.

  • paki789 19.07.2022.

    Koje su ovo gnjide proslo je vreme vise mali narodi da vam rade za kikiriki,a vi da kupujete resurse za bud zasto i zivite ko bogovi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare