Obavijesti

News

Komentari 198

Ukrajina se priprema napasti Krim pod ruskom okupacijom

Ukrajina se priprema napasti Krim pod ruskom okupacijom

Ruska invazija na Ukrajinu ušla je u 148. dan. Ruska vojska dobila je naredbu da pojača vojnu operaciju na ukrajinskom području

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.17

Savjetnik ukrajinskog predsjednika: Kijev želi izbjeći rat na zimu

Glavni savjetnik ukrajinskog predsjednika u utorak je rekao da Ukrajina ne želi da rat traje do zime, jer bi to ruskim snagama dalo vremena da otežaju bilo kakvu ukrajinsku protuofenzivu.

U intervjuu za ukrajinski časopis NV, predstojnik ureda predsjednika Volodimira Zelenskog, Andrij Jermak, izrazio je nadu da će američka pomoć Ukrajini omogućiti dostatnu količinu oružja prije zime kako bi ukrajinske snage postigle "pobjedu" prije toga.

"Vrlo je važno za nas da ne uđemo u zimu. Nakon zime, kad Rusi budu imali više vremena da zadrže pozicije, bit će zasigurno puno teže", rekao je Jermak.

Rusija pokušava "uvući" Ukrajinu u takav produženi sukob, rekao je Jermak.

Kremlj je rekao da nema vremenskog ograničenja sukoba koji je počeo 24. veljače i koji Moskva zove "specijalnom vojnom operacijom" zbog osiguravanja vlastite sigurnosti. Ukrajina i zapad osudili su to kao ničim izazvanu agresiju.

22.01

Joe i Jill Biden u Bijeloj kući dočekali prvu damu Ukrajine

Američki predsjednik Joe Biden, s cvijećem u ruci, i prva dama Jill Biden, dočekali su u utorak u Bijeloj kući prvu damu Ukrajine Olenu Zelensku, u posjetu uoči njezina obraćanja Kongresu u srijedu.

Supruga ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskija zagrlila je Jill Biden i primila cvijeće od predsjednika, koji je dočekao njezino vozilo ispred Bijele kuće.

Poslije, dvije žene i delegacije dviju zemalja sjele su na razgovor u Plavoj sobi Bijele kuće.

Jill Biden u svibnju je iznenada posjetila Ukrajinu, na koju je Rusija izvršila invaziju 24. veljače, posjetivši prvu damu i školu u kojoj su bili smješteni raseljeni Ukrajinci.

24sata

Rusija svoje djelovanje u Ukrajini zove "specijalnom vojnom operacijom" kojom osigurava svoju sigurnost. 

"Kad sam se vratila, jedna od stvari koje sam rekla je da ne možete otići u ratnu zonu i vratiti se i ne osjećati tugu i patnju ljudi", rekla je Jill Biden na početku njihova sastanka.

Rekla je da je razgovarala sa svojim timom da se pomogne u rješavanju problema mentalnog zdravlja za majke i djecu koje su pretrpjele zločine.

Zelenska bi se u srijedu trebala obratiti američkom Kongresu, najavila je predsjednica Zastupničkog doma Nancy Pelosi.

21.04

Putin: Napredak u pregovorima o izvozu žitarica iz Ukrajine

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u utorak u Teheranu da je postignut napredak u pregovorima o izvozu žita iz Ukrajine preko Crnog mora i zahvalio turskom kolegi Recepu Tayyipu Erdoganu na "posredovanju" u tom pitanju, javljaju agencije.

"Želio bih vam zahvaliti na posredničkim naporima, što ste ponudili Tursku kao teren za pregovore o pitanjima proizvodnje hrane i izvoza žitarica preko Crnog mora", rekao je Putin na sastanku s Erdoganom u Teheranu.

>>> Više pročitajte OVDJE...

20.19

Gradonačelnik Mikolajiva: Rusi šalju toliko raketa da ih ne možemo sve srušiti

Gradonačelnik ukrajinskog grada Mikolajiva, Oleksandr Sienkijevič, rekao je da broj raketa koje Rusi svakodnevno ispaljuju na grad "uvelike premašuje" kapacitete tamošnje proturaketne obrane.

19.15

Medvedev: Bit će mira u Ukrajini, ali mi ćemo diktirati uvjete

Dmitri Medvedev, bivši predsjednik Rusije i zamjenik šefa ruskog Vijeća sigurnosti, rekao je da će do mira u Ukrajini doći samo pod uvjetima koje će diktirati Moskva.

Komentari 198