To je to što me zanima!

Maras Tajaniju: 'Tajani, leave! Dalmatia + Istria are Croatia'

Tijekom posjeta Europskom parlamentu, SDP-ov Gordan Maras je uputio poruku predsjedniku EU parlamenta Antoniju Tajaniju da ode. Snimku je objavio na Facebooku
Vidi originalni članak

Gordan Maras (SDP) je kao dio saborske delegacije sudjelovao u radu Europskog parlamentarnog tjedna 2019., a tu je priliku iskoristio za izražavanje nezadovoljstva govorom predsjednika Europskog parlamenta Antonija Tajanija.

Na papir je napisao 'Tajani, leave! Dalmatia + Istria are Croatia'.

POKRENULI JU SLOVENCI Peticiju za Tajanijevu ostavku dosad je potpisalo 8000 ljudi

 Podsjetimo, prije tjedan dana Tajani je na komemoraciji Dana sjećanja na žrtve fojbi u Bazovici održao govor koji je zaključio riječima: 'Živio Trst, živjela talijanska Istra, živjeli esuli, živjele vrijednosti naše domovine' a njegova poruka protumačena kao neprihvatljivo prisvajanje Istre i Dalmacije Italiji. 

- Upravo sam u European Parliament predao Plenkovićevu prijatelju Tajaniju ovu poruku koju sam napisao na svojem name tagu. Video ću objaviti malo kasnije! Rekao mi je: Oh, thank you! - napisao je Maras na Facebooku.

'ISPRIKA NIJE DOVOLJNA' Europarlamentarac Picula misli da Tajani treba odstupiti

U sljedećem postu, Maras je objavio snimku trenutka kada je uručio, kako kaže, Plenkovićevom prijatelju poruku da ode. Nakon toga, izašao je iz parlamenta. 

- Uvrijedio je svojim porukama zemlju članicu EU i njene građane. Mislite da će djelovati?- napisao je Maras na Facebooku.

Nakon što je Tajanijev istup izazvao žestoki val negodovanja, Tajani je poslao ispriku predsjednici Kolindi Grabar Kitarović i premijeru Andreju Plenkoviću. Tajani se naime ispričao što je 'upotrijebio riječi koje su mogle povrijediti osjećaje njezinih sugrađana i navesti na pomisao da se radi o izražavanju teritorijalnih pretenzija', što je poručio i premijeru u telefonskom razgovoru u ponedjeljak. 

'NISAM TO MISLIO' Tajani se u pismu ispričao Grabar Kitarović i Plenkoviću

- To, naravno, nije bila ni moja želja ni ono što sam mislio - istaknuo je u isprici Tajani, koji je inače talijanski političar desnog centra iz stranke Forza Italia bivšeg premijera Silvija Berlusconija.

Njegov kolega i član delegacije Damir Mateljan također se pohvalio performkansom u Europskom parlamentu.

Ove dvije ćelave glave u EU parlamentu, to smo kolega Maras i ja. Dok je predsjednik Europskog parlamenta, gospodin Tajani govorio, iz protesta spram njegove izjave o talijanskoj Istri i Dalmaciji, okrenuli smo mu leđa i napustili dvoranu.
P.S. Kolega Maras uručio mu je i Aviončić no gospodin Tajani puno je bolje reagirao od ministra Krstičevića, napisao je Mateljan.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • 20.02.2019.

    Trevao je napisati: Tiani, va te ne!

  • portirije 20.02.2019.

    ajmo sad sa grmojom potpise skupljati.

  • zemuncevic 19.02.2019.

    Na barikade proleteru Maras i zovi Madura iz Venezuele da ti pomogne !!!Duduk socijalisticki !!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare