To je to što me zanima!

'Merkel nije znala da će svirati Thompson na skupu HDZ-a...'

POSLALI ODGOVOR Kancelarka nije znala koje će pjesme puštati na predizbornom skupu u Zagrebu, kao ni sadržaj pjesama, objavio je ured Angele Merkel o predizbornom skupu HDZ-a na kojem je ona bila
Vidi originalni članak

Njemačka kancelarka Angela Merkel 18. svibnja bila je na predizbornom skupu HDZ-a u Ciboni.

DETALJI SKUPA HDZ-A Drukčiji Plenković: 'Grmio' je s pozornice i sam sebi zapljeskao

Na tom skupu organizatori su pustili pjesmu 'Lijepa li si' Marka Perkovića Thompsona, pjevača čiji su koncerti bili zabranjivani, između ostaloga, i u Njemačkoj.

Ured kancelarke Angele Merkel odgovorio je na upit o tome.

- Kancelarka nije znala koje će pjesme puštati na predizbornom skupu u Zagrebu, kao ni sadržaj tih pjesama. Kancelarka Merkel je tijekom posjeta jasno izrazila stav u kojem se suprotstavlja nacionalizmu - objavio je ured njemačke kancelarke, prenosi N1.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Berlinski Der Tagesspiegel piše kako su kancelarkin nastup na predizbornom skupu HDZ-a u Zagrebu zasjenili nacionalistički tonovi i to na skupu na kojem je ona upozorila na opasnost od jačanja desnog populizma i nacionalizma.

UŽIVO: HDZ-OV SKUP U CIBONI Merkel i Weber: 'Nacionalizam je neprijatelj, želi uništiti EU'

Idi na 24sata

Komentari 204

  • Lun@777 23.05.2019.

    HDZ nikako da se odlijepi od nacionalizma i fašizma. No Merkelica to zna, pa je mogla i odbiti dolazak na HDZ skup. Nisam znala da je i Njemačka zabranila Thompsonovo nastupanje. Pitam se zašto???

  • INK CRO 23.05.2019.

    Famozni Tompson je nama bozanstvo jer pjeva istinu dok vas knindja mali i Ceca trofrtaljka nisu ni malo kod vas traktorasa popularni(al malo morgen).Uostalom ds su ti hrvatski vojnici radili ono sta je srpska vojska radila u Hrvatskoj91do95 i to po Zemunu Nisu.Beogradu drugacije bi pisao o famoznim pjevacima i pametovao.Volim kpga volim i to je moje pravo kao sto i ti imad pravo srati po svemu sto nije tvoje i pametovati ko je Hrvatima neprijatelj.Istina da su nadi domaci izdajnici (hrvati a i srbi u Hratskoj)najveci neprijatelji te iste Hrvatske.I okani sr Hrvata i Hrvatske jer imad svoj pasaluk pa tamo pametuj.

  • 22.05.2019.

    Drugim riječima - Plenković joj je podvalio. Ne vjerujem da će se to dobro odraziti na buduće odnose...nije u pitanju samonacionalizam, pjesma bi bila ok da nema onog stiha o Herceg Bosni......ovako izražava teritorijalnu pretenziju prema drugoj državi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare