To je to što me zanima!

Meštrović najizgledniji HDZ-ov kandidat za gradonačelnika

Ravnatelj splitskoga KBC-a Julije Meštrović, kojemu u studenome istječe mandat, ima najviše izgleda da kao nestranačka osoba bude HDZ-ov kandidat za splitskoga gradonačelnika
Vidi originalni članak

Doznaje se to u petak neslužbeno iz HDZ-ovih krugova.

​Još se ne zna tko će biti HDZ-ov kandidat za gradonačelnika, najviše izgleda ima dr. Meštrović, no ni kandidat na prošlim izborima i predsjednik Gradske organizacije te stranke Vice Mihanović nije isključen iz tog unutarstranačkog izbora.

OKRŠAJ NA N1 TELEVIZIJI Puljak: HDZ godinama uništava grad, Mihanović nema podršku; Vice: Ivica, hitno se uozbilji...

Mihanović i još nekoliko njegovih stranačkih kolega iz gradskoga i županijskog HDZ-a jučer su se u Zagrebu sastali s predsjednikom Vlade i te stranke Andrejom Plenkovićem, s kojim su razgovarali o kandidaturi za splitskoga gradonačelnika.

Kako Hina doznaje od članova stranke, sastanak je prošao konstruktivno, Plenković je saslušao sve o stanju na terenu, a za gradonačelničkog kandidata su se spominjali i ljudi koji nisu članovi HDZ- a, ali su iz tzv. desnog centra.

U ZEMLJI SINKOPE Ostavka Puljka smrznula HDZ. Jer što ako opet izgube izbore?

Odlučeno je da se među građanima napravi anketa u kojoj će im se ponuditi nekoliko imena i nakon koje bi, prema njihovu izboru, HDZ predložio kandidata za gradonačelnika drugog grada u državi, a konačna odluka je na stranačkim tijelima.

Kako se moglo čuti među članovima stranke, o toj se kandidaturi već razgovaralo sa zamjenikom župana Stipom Čogeljom, koji zbog dužnosti koju je preuzeo prije godinu ne želi biti kandidat.

Na listi za razgovor su i direktor gradske tvrtke Vodovoda i kanalizacije Tomo Šuta, hrvatski alpinist, putopisac Stipe Božić, rektor splitskoga Sveučilišta Dragan Ljutić, bivši dekan Medicinskog fakulteta Zoran Đogaš te znanstvenik Nikša Jajac sa splitskoga Građevinskog fakulteta.

NAPETO U SPLITU Puljak: 'HDZ panično traži kandidata za gradonačelnika, smokvin list za Mihanovića'

Čini se da najviše šansi ima ravnatelj splitskoga KBC-a Julije Meštrović, kojemu u studenome istječe mandat na toj dužnosti, a kako se neslužbeno doznaje, na nju se ponovno ne namjerava kandidirati.

​Da se ravnatelj Meštrović spominje kao jedan od kandidata za gradonačelnika, o čemu se raspravlja u stranačkim tijelima,​ doznaje se od splitskih HDZ-ovih dužnosnika.

Meštrović već nekoliko godina vodi najveće gradilište, ono KBC-ovo, i najveći sustav u Splitu s puno zaposlenih, a kako vjeruju lokalni HDZ-ovci, ima kompetencije voditi grad i omiljen je među građanima.

SPLIT ČEKAJU NOVI IZBORI Banana Split: Zašto je Puljkov potez razljutio Keruma i Vicu? 'Oni rade cirkus, to je ruganje'

Nakon detaljnog razmatranja kandidata koje bi HDZ mogao predložiti za gradonačelnika, konačnu odluku donijet će splitski HDZ, doznaje se iz stranačkih izvora.​ ​ Kako navode ti izvori, Meštrović bi kao nestranačka osoba mogao biti kandidat za splitskoga gradonačelnika na izvanrednim izborima i u tom bi se slučaju izbjegla unutarstranačka rivalstva pri kandidaturi​.

Ravnatelj Meštrović o tome u javnosti ne želi govoriti.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Dmitar Kralj 02.04.2022.

    Nema nestranačkih na političkim funkcijama. Mazanje očiju naivnima. Kada doktor uđe u politiku, to je srozavanje njegove sruke i karaktera do dna. Ovaj doktor pred mirovinu, dopušta da ga vuku kroz blato. Što ga to vuče u glib?

  • Paulaxx 02.04.2022.

    🍓Lijеp pоzdrav) Zоvem sе Paulа, imаm 24 gоdine) SЕХ mоdel pоčetnik 18+) Vоlim dа sе slіkam gоla) Оcijenite mоje fоtоgrafije nа lіnku 👉 https://ja.cat/id362704

  • urnebes 01.04.2022.

    ostani u poslu u kojemu si vrhunski stručnjak, a lopovska nek traži nekoga drugoga, nije da ih u Dalmaciji nema.

Komentiraj...
Vidi sve komentare