To je to što me zanima!

'Mi ministru ne vjerujemo. Sad će nas poslati na burzu, a onda tobože zvati nakon razgovora'

OTIŠLI SU U STEČAJ Ministar Horvat je najavio da postoje ponude za požešku tvornicu Orljava. Radnice u ta obećanja ne vjeruju
Vidi originalni članak

Da je ministar Darko Horvat rekao da mi nećemo ići na burzu dok se ne obavi razgovor s eventualim budućim poslovnim parterom, vjerovali bi mu. Ovako će nas poslati na burzu pa kao tobože će nas zvati, a znate kada će se to dogoditi - nikada.

Rekla nam je to sindikalna povjerenica i radnica tvornice košulja Orljava Mirela Bonić.

Požeška tvornica koja je u vlasništvu države otišla je u stečaj. Za tamošnje je radnike sada izgledna prijava na burzu rada.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U petak je Darko Horvat, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine rekao da u slučaju Orljave Vlada ima dva partnera s kojima će obaviti razgovor. No, kao što je rekla Bonić, sindikalna povjerenica i radnica Orljave, ne vjeruju da će od svega toga nešto biti.

Čekaju preokret u utorak 

- Nadamo se jedino da bi se u utorak moglo nešto dogoditi jer imamo razgovor s predstavnikom tvrtke Olymp iz Njemačke za koju smo šili košulje pedesetak godina. Iskreno se nadamo da ćemo ostati raditi, ali odgovor na to pitanje je na Vladi RH – rekla je Mirela. Baš kao i njezine kolegice, zabrinuta je za svoju budućnost.

- Sve imamo 20 ili 30 godina staža, ali smo blizu pedesetima. Tko će nas primiti da radimo? A naša je jedina želja raditi, šivati košulje i sve što je potrebno, jer to je jedino što znamo raditi i dobro to radimo – kaže povjerenica. Olujno nevrijeme nedavno je oštetilo Orljavu kao i većinu gospodarskih i stambenih zgrada. Na krovu je veliki otvor kroz kojeg svaka kiša može nanijeti velike štete strojevima u hali.

ČEKA IH BURZA RADA Orljava otišla u stečaj: 'Svi smo u 50-ima i više nemamo gdje...'

- Očito nikome nije stalo da se to popravi. Sada su nesnosne vrućine, ali već idući mjesec može zahladiti, pasti će kiše, što onda. Ovo nam je samo još jedan od pokazatelja, da nam se ne piše dobro - kažu radnice.

Nitko ne želi golemi dug 

Još je jedna radnica, Roberta Grbić, za N1 rekla kako radnice Orljave završavaju još neke poslove za slovensko tržište i da ih u pogon dolazi još 20-ak. Odgovarajući na pitanje ima li smisla održavati poslovanje s gubicima, ona jasno kaže da nema smisla.

PROPAST ORLJAVE 'Država nas je uništila i sve sad moramo na burzu. Osjećamo se odbačeno, napustili su nas...'

Zainteresiranih za Orljavu je bilo, ali dug od 30 milijuna kuna pokazao se nepremostivim problemom.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • BBA BI 16.08.2021.

    tako je to u državi mafijaša i lopova,svi direktori državnih firmi i stečajni upravitelji kradu i bogate se a nitko za propast firme i ukraden novac ne odgovara jer su svi debelo umješani od premijera,ministara sudaca itd.sa jednim ciljem sve uništit i protjerat Hrvate da jugosloveni i njihovi potomki vladaju

  • laky03348 16.08.2021.

    ja vjerujem da vi u slavoniji ne vjerujete ni ministru,ni KPHDZ partiji-mafiji,,ali kad dođu izbori več preko 30 godina za KPHDZ glasujete,,ja onda neznam tko je tu lud,ali znam da mafijaški hdz i ministri nisu.Znate kako vi u slavonii kažete-kažete nema veze što nas kradu-kad nas naši kradu,to znam jer mi je kum u slavoniji,i poznam slavonce u dušu.

  • 16.08.2021.

    sve su uništili pa će i vas.

Komentiraj...
Vidi sve komentare